Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Jack Ma: „Internetul trebuie sa fie infrastructura dezvoltarii globale”

Jack_Ma_2008

Prezent la o conferinta despre e-commerce si dezvoltare, CEO-ul gigantului online Alibaba, Jack Ma (foto), a transmis ca sustine intrutotul eforturile  Natiunile Unite de a folosi comertul online pentru a ajuta economiile tarilor in curs de dezvoltare si a lupta cu saracia, anunta reuters.com. Ma este consultant (pe probleme legate de micile afaceri si de tinerii antreprenori) al agentiei de dezvoltare a Natiunilor Unite, UNCTAD.

Internetul ar trebui tratat drept o unealta si ar trebui sa fie infrastructura dezvoltarii globale. Totul va fi online si tot ce va fi online va fi bazat pe informatii. Informatii care vor fi energia necedara inovatiei”, a spus Ma. Ideea a fost intarita la acelasi congres de ministrul comertului din Pakistan, Khurram Dastgir Khan, care a spus ca doar jumatate din populatia globului va fi online pana la finele lui 2017, 40% din tari in curs de dezvoltare si 15% in tari sarace.

Ma si secretarul general al UNCTAD (Mukhisa Kituyi) se vor intalni, in luna iulie, in Kigali (Rwanda), cu 10 presedinti si tineri antreprenori africani, intr-un efort de a-i convinge pe politicieni ca trebuie sa sprijine dezvoltarea tinerilor din tarile lor. Aceasta este prima vizita a lui Ma in Africa, seful Alibaba explicand ca intentioneaza sa aduca pe continentul negru un grup larg de investitori chinezi, dornici sa incheie parteneriate aici. Asta dupa ce, in China, Ma ar fi creat 33 de milioane de locuri de munca si in SUA urmeaza sa creeze 1 milion. Iar in vara trecuta dezvaluia ca viseaza la crearea unei platforme globale e-commerce (eWTP).

Leave a reply