Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

INTERVIU: ECOMpedia a stat de vorba cu site-ul CuPasiune.com

Site-ul cupasiune.ro este unul pandemic, „in sensul in care a aparut din nevoie, in timpul pandemiei, cand majoritatea beam cafea/ceai cu miere si faceam paine 😊”, ne-au povestit Marta si Bogdan Moldoveanu (foto, Administratori CuPasiune.ro). Magazinul e-commerce vinde cafea, miere si accesorii perfecte pentru savurarea acestora; mierea este produsa de ei, in Tara Lapusului si provine de la 7 milioane de albine, iar cafeaua este prajita tot in inima Transilvaniei. In interviul de mai jos, ne-au povestit care e suma investita initial in afacerea lor, ca planuiesc sa introduca si ceaiul in oferta proprie si de ce produsele lor sunt premium.

Pentru intreaga lista a interviurilor realizate de noi, intrati aici!

ECOMpedia.ro: De ce ati ales acest nume pentru magazinul online?
Marta si Bogdan Moldoveanu: Numele magazinului nostru online este „Cu pasiune” pentru ca vine dintr-o pasiune si este facut cu multa pasiune. Punem suflet in fiecare element din business-ul nostru si obiectivul nostru este sa mentinem pasiunea, chiar daca ne vom dezvolta, in timp.

De unde v-a venit ideea de business? Aveti vreun model in domeniu?
Suntem doi oameni pasionati fiecare de cate ceva: unul de cafea si unul de miere. Placerea de a bea cafea si (implicit) de a o prepara si afinitatea catre apicultura ne-au condus catre aceasta idee de business. Noi zicem sa se imbina perfect, cu atat mai mult cu cat ne dorim sa lansam si o linie de ceai, in viitorul apropiat.

Ce v-a motivat sa incepeti propria afacere? Ati pornit la drum singuri?
Am pornit intr-o calatorie in doi, ca si in viata si facem o echipa foarte buna. Ne completam foarte bine in task-uri si in sarcinile pe care le implica un astfel de business.

Ati avut parte de educatie antreprenoriala din facultate sau ati fost autodidacti?
Din pacate, nu am prins in scoala educatie antreprenoriala, desi credem ca este foarte utila si ca tinerii din ziua de azi care fac asa ceva in scoli sunt foarte norocosi. Noi am fost nevoiti sa fim autodidacti. Este un drum mai lung si mai greu, dar nu imposibil.

Cum ati reusit sa strangeti bani pentru finantare?
Se spune ca banii investiti in pasiuni nu se calculeaza contabiliceste 😊. Asadar, oricat am fi investit, nu consideram ca sunt o investitie per se, intrucat ne-au deservit pasiunile. Ca si investitie efectiva, a fost un business inceput cu aproximativ 10.000 €.

V-ati lovit de multe bariere la inceput de drum? Cum le-ati depasit?
Sigur ca drumul unui antreprenor si, mai ales, al unui tanar antreprenor fara experienta este presarat cu multe obstacole. Avand in vedere ca amandoi provenim din medii si job-uri foarte diferite, am incercat sa vedem greutatile ca si niste etape care trebuie parcurse, pentru a invata. Si asa am facut.

Care sunt avantajele/dezavantajele in a avea propria afacere versus a fi angajat?
Avantajul este faptul ca iti faci programul cum consideri si cum iti organizezi ziua, in functie de prioritati.

Care este publicul tinta al site-ului?
Publicul tinta sunt oamenii care doresc sa consume calitate, atat in materie de cafea de specialitate, cat si in materie de miere 100% naturala. Mierea noastra este o miere cruda, adica fix cum iese din stup, se pune in borcane si nu se mai prelucreaza in niciun fel, cum fac alti apicultori. Noi alegem sa vindem mierea neprocesata, chiar daca acesta se zahariseste, acesta fiind inca un indicator al mierii naturale 100%. Multi comerciati, care ne vand produsele in magazinele lor fizice, ne spun ca se vinde mai greu mierea zaharisita decat cea de salcam, de exemplu (care cristalizeaza cel mai greu dintre toate cele 6 tipuri de miere pe care le comercializam), insa noi nu facem rabat la calitate si vindem mierea exact cum o scoatem din stup. Clientii nostri fideli stiu acest lucru, insa incercam sa le aratam si sa explicam si potentialilor nostri clienti faptul ca este mult mai important sa consume miere de calitate, decat una din comert, care are diferite procesari.

De ce ar trebui un om care intra pe site sa cumpere de la voi?
Pentru ca avem calitate premium la produsele pe care le comercializam si pentru ca oferim experiente si servicii care sa multumeasca clientul final.

Ce aveti in plus fata de concurenta? Cum va diferentiati pe piata produselor similare de la noi si cum arata aceasta piata?
Ne diferentiem prin diversitatea produselor, atat la cafea cat si la miere. Avem cafea din Etiopia, din Brazilia, Guatemala, Rwanda si miere de 6 tipuri – si toate vin si sub forma de kit-uri de degustare, prin care clientul vede diferenta dintre produse si le are pe toate intr-un singur loc, poate decide ce anume ii place mai mult, pentru ca ulterior sa cumpere acel sortiment. Kit-urile de degustare sunt si cele mai vandute produse ale noastre.

De unde va cumparati produsele vandute pe site?
Mierea cu Pasiune este productie proprie. Familia extinsa se ocupa de stupina noastra, cu care ne plimbam in toata tara, ca sa colectam polen din anumite zone, in functie de perioadele de inflorire a plantelor.

Care sunt canalele de vanzare pe care le folositi?
Ca si canale de vanzare, avem site-ul propriu (www.cupasiune.ro, unde primim majoritatea comenzilor din partea clientilor nostri) si marketplace-urile din Romania. Avem produsele si in magazinele fizice din Cluj-Napoca, in 5 cartiere diferite, de unde clientii le pot cumpara direct.

Cati angajati aveti?
Deocamdata nu avem angajati, insa planuim sa ne extindem si pe acest plan, in viitorul apropiat.

Cum va merge in perioada asta (interviul a fost realizat in luna august – n.r)?
Da, avem trafic, clientii incep sa ne cunoasca tot mai mult si avem destul de multe vizite, pe site care se finalizeaza si cu comenzi, de cele mai multe ori.

Ati participat la Black Friday 2020?
Produsele pe care le comercializam nu se preteaza pentru Black Friday, neaparat. Facem ocazional reduceri, insa nu este strategia noastra de marketing. Produsele noastre sunt artizanale si se munceste mult pana ajung in casele clientilor; fiind vorba despre un produs 100% natural, nu facem rabat la calitate, asadar nu facem foarte des reduceri.

Cum si unde va promovati site-ul?
Site-ul nostru este cat se poate de optimizat si ne promovam si pe canalele social media, Facebook, Instagram, TikTok si LinkedIn (pentru categoria de corporate, pentru care facem deseori pachete de Sarbatori, in mod special).

Aveti pagina de Facebook? Cat de important este acest tip de comunicare cu clientii si cat de mult investiti in ea?
Da, avem pagina de Facebook si facem si campanii platite, pentru a aduce produsele noastre in fata cat mai multor clienti.

Aveti versiune de mobile?
Da, consideram ca in contemporaneitate, cand stam in proportie de 80% pe telefon, versiunea de mobile este foarte importanta.

Cate dintre comenzile voastre vin de pe dispozitive mobile?
60% dintre comenzi vin de pe mobile. Asta ne spune ca shopping-ul online se face mult mai facil de pe telefoanele mobile.

Cum credeti ca veti incheia anul curent?
Anul curent se va finaliza mult mai bine decat cel trecut, pentru ca mult mai multi clienti au aflat de noi, ori prin viu grai (datorita calitatii produselor noastre), ori prin metodele de promovare intreprinse.

Cum poate un magazin online sa reduca din cheltuieli, fara sa afecteze vanzarile?
Prin implicarea efectiva a antreprenorului. Insa, asa cum stim, timpul este cea mai importanta sursa pe care un antreprenor o are, iar asta nu se traduce neaparat prin redusul cheltuielilor. Este o discutie mai ampla cu privire la acest aspect si vizavi de filosofia noastra timp versus bani.

Care sunt cele mai mari provocari pentru site-ul vostru, in mediul online autohton?
Cea mai mare provocare pentru site-ul nostru si, implicit, pentru produsele pe care le comercializam este constientizarea, din partea clientului final, apropo de calitatea produselor noatre si de ce ar trebui sa consume un produs 100% natural si premium, care are un cost mai ridicat, in detrimentul unui alt produs din comert, care poate costa mai putin, insa nu ii ofera aceleasi caracteristici calitative.

Ce probleme apar in relatia voastra cu firmele de curierat? Ce ati facut sa le depasiti?
Problemele apar cand nu exista comuunicare. Nu ne-am lovit de multe probleme cu privire la firmele de curierat, pentru ca am ales sa colaboram cu firme serioase, chiar daca sunt putin mai scumpe. Preferam calitatea.

Ce planuri de viitor aveti in online?
Avem in plan introducerea unei linii de ceai de calitate premium (asa cum deja ne-am obisnuit clientii) si deschiderea unui magazin fizic, pentru publicul nostru din Cluj-Napoca, deocamdata. Lucram la asta.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply