Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Instant.ro a lansat o platforma AI pentru vanzarea de masini rulate

Un start-up din Bucuresti anunta, intr-un comunicat de presa, lansarea Instant.ro, prima platforma din Romania bazata pe AI care intermediaza vanzari de masini second-hand. Platforma permite vanzarea si cumpararea rapida de autoturisme rulate, pe baza pretului corect calculat aproape instantaneu si propus de softul de inteligenta artificiala, care compara aproximativ 2 milioane de anunturi listate in ultimii 2 ani. Dezvoltarea Instant.ro a presupus investitii de 500.000 €.

Platforma, care poate fi accesata doar de pe telefonul mobil, se adreseaza celor care vor sa vanda si sa cumpere rapid masini online, la un pret corect. Instant.ro reduce timpul de vanzare al unei masini second-hand de la o medie de 90 de zile (in prezent), la aproximativ 24 de ore, deoarece algoritmii AI propun pretul corect cu o acuratete de 96%. Pe Instant.ro pot fi cumparate si vandute masini care au ca an de fabricatie cel mult 2013 si rulaj de 150.000 km. In prezent, site-ul listeaza aproape 1.200 de masini si are parteneriate cu 5 dealeri auto. Numarul acestora va ajunge la 10-15, pana la sfarsitul anului, cu acoperire in toate judetele din tara.

„Am dezvoltat Instant.ro din nevoia de a raspunde unei cerinte reale a vanzatorilor si cumparatorilor de masini din Romania: acces rapid si de incredere, la o platforma de ultima generatie, foarte usor de folosit, care pune fata in fata cererea cu oferta intr-un mod nemaiintalnit pana acum. Instant.ro este principala  alternativa la actualul proces de vanzare-cumparare de masini rulate si ne asteptam ca, pana la finalul anului, sa avem deja peste 3.000 de anunturi listate in platforma”, transmite Vlad Ghita (foto, CEO Instant.ro).

Strategia de dezvoltare a platformei vizeaza introducerea de servicii noi, ca: tractare/transport masina, pe platforma, pana la service sau evaluarea la domiciliu a masinilor si oferirea de servicii cu valoare adaugata pentru vanzatorii si cumparatorii de pe site (poze profesionale, detailing, transport, etc.).

Pentru a folosi platforma, vanzatorii trebuie sa se inregistreze cu un cont si sa introduca detaliile de baza despre autoturism (marca, model, an de fabricatie, numarul de kilometri parcursi, motorizarea si alte detalii similare). Ulterior, pe baza informatiilor oferite si, avand ca referinta aproximativ 2 milioane de alte anunturi, AI-ul calculeaza si propune pretul corect.

Dupa ce obtin estimarea de pret pentru masina lor, utilizatorii Instant.ro pot alege una din cele 3 metode de vanzare:

  1. vanzare instant – platforma va cumpara masina cu pretul afisat; dureaza pana la 24 de ore, in functie de cat de repede poate fi efectuata verificarea tehnica a masinii (serviciu gratuit, pus la dispozitia vanzatorilor)
  2. vanzare prin licitatie – vanzatorul poate lista masina in licitatie, pentru dealerii autorizati parteneri Instant.ro
  3. vanzare pe piata libera – daca vanzatorul este dispus sa astepte, poate vinde autoturismul altor persoane fizice

Leave a reply