indexare google

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut ,

Am cateva nelamurire legate de webmaster tools si de indexarea site-ului
Pe data de 9.03 aveam indexate 192k pagini iar pe 16.03, dupa ce modificat platforma site-ului am avut am ajuns la aprox 337k pagini indexate. In aprilie am urcat si sitemap-ul dar numarul paginilor indexate a inceput sa scada, apoi sa creasca iar dar pana la 313k pagini.

Intrebarile mele 🙂
1. de ce a scazut numarul paginilor indexate si apoi de ce s-a oprit cresterea ?
2. in webmaster tools la tab-ul Index google/Starea indexarii am 313k pagini , in timp ce la tabul Accesare cu crawlere/ Sitemaps am 448k . De ce difera si care este corect ?
3. in functie de ce se face aceasta indexare si cum poate fi grabita ?

Astept cu interes raspunsurile

Multumesc

Deschis 0
SEO Alexandru Stoinea 10 ani 1 raspuns 1379 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

  0
  2014-05-20T01:50:32+03:00

  Un numar mare de pagini indexate la un magazin virtual nu inseamna intotdeauna ca este o problema. Spre exemplu Google indexeaza toate paginile cu parametrii ( ex sesiuni, paginatii, etc), daca ai setat corect canonical, duplicate content, www vs non-www, etc, atunci esti ok. In Webmaster Tools, vezi la Parametrii cate pagini ai indexate doar la un parametru, in functie de aceasta poti lua anumite decizii chiar in WT referitoare la acestea.
  Avand in vedere ca exista un delay intre numarul de pagini indexate intre 2 intervale, ma gandesc ca poate dupa adaugarea noii platforme s-a redus din numarul de parametrii pe care Google ii gaseste in site-ul tau si implicit din numarul de pagini indexate. Sunt curios daca sunt explicatii mai bune 🙂
  Cum poti grabi indexarea ? Ai acolo rubrica „Preluare ca Google” , alegi Domeniul si toate paginile conectate, apoi Index.
  Bafta.

Lasă un răspuns

Browse