Incasare factura cu chitanta sau cu bon de la casa de marcat?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Societatile care desfasoara activitai cu amanuntul (ex. vanzari papetarie), la cererea clentului sunt obligate sa elibereze facturi. Aceste facturi pot fi incasate cu chitanta? Sau stingerea lor se face obligatoriu cu bon de la casa de marcat?

In cazul in care incasarea se face obligatoriu cu bon de la casa de marcat cum se inregistreaza factura, avand in vedere ca vanzarea este deja cuprinsa in total de la casa de marcat din ziua respectiva.

Va multumesc pentru raspunsul dv. competent.
Cu stima
I.Ioan

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune IMRE IOAN 7 ani 2 raspuns 12331 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Catre persoane fizice Nu se pot emite chitante (exista categorii care fac exceptie, dar comerciantii nu se numara printre acestea).

  Factura si bonul fiscal sau dupa caz chitanta sunt documente ce au roluri complet diferite: factura inseamna o obligatie de plata, care contine si toate informatiile despre parti si tranzactie, iar bonul fiscal sau chitanta inseamna stingerea acelei obligatii prin incasarea banilor respectivi.

  In mod normal clientii persoane fizice nu au de ce sa ceara factura.

  Catre clientii persoane juridice se pot emite chitante (daca deja utilizati case de marcat pentru persoane fizice, probabil nu are sens sa va complicati sa emiteti si chitante si bonuri fiscale).

  Asa cum a spus si Mihai mai sus, pentru clientii persoane juridice, pentru sume ce depasesc echivalentul a 100 de euro, pe langa bonul fiscal este necesara si factura (care contine mult mai multe date despre partile implicate in tranzactie si despre tranzactie).

  De asemenea, la cererea oricarui client, comerciantul este obligat sa emita factura (fara sa poata spune: reveniti maine, azi nu e seful).

  Sugerez utilizarea Smart Bill impreuna cu o casa de marcat pentru emiterea tuturor documentelor necesare.
  Pentru versiunea de facturare cu posibilitate de conectare la case de marcat sugerez: http://www.program-facturi.ro.
  Pentru versiunea de gestiune + facturare + conectare la case de marcat sugerez versiunea de Cloud. Va puteti crea cont direct aici: https://cloud.smartbill.ro/inregistrare-cont/gestiune/

  La acest moment peste 33.000 de firme utilizeaza Smart Bill.

  Va doresc mult spor in afaceri!
  Mircea Capatina
  Cofondator Smart Bill

 2. Va rugam sa postati intrebarea separat nu ca raspuns la o alta intrebare.
  Inainte de aceasta va rog sa dati o cautare in site-ul ecompedia dupa cuvantul CNP. Sunt deja discutii pe aceasta tema.
  Va multiumim

Lasă un răspuns

Browse