Răspunsuri ( 4 )

 1. Aceasta intrebare nu tine neaparat de securitatea web. Exista atat in tara cat si in afara furnizori de hosting cu o securitate decenta.

  Hosting-ul in tara insa poate influenta pozitiv un site prin faptul ca cel putin teoretic este o latenta mai mica deci paginile site-ului ar trebui sa se incarce mai repede.

 2. Din cate stiu Google tine cont si de ip-ul serverului atunci cand evalueaza relevanta geografica a unui site, mai ales daca te intereseaza sa apari si in rezultate locale.

  Deci te ajuta nu doar pentru viteza/latenta ci si pentru SEO sa ai serverul in tara pe care o targetezi.

  Si un filmulet de la Google http://www.youtube.com/watch?index=5&feature=PlayList&v=hXt23AXlJJU&list=PL841CB8F9F31BF5D5

 3. CDN – Content Delivery Network … si ati rezolvat problemele (viteza, securitate, etc)

  Pentru cei care nu au buget pentru server dedicat (de la 100$/luna fie in RO sau strainatate), inscrierea in cadrul unui CDN este o alternativa.

 4. Un CDN nu este o solutie pentru toate problemele.
  1) daca CDN-ul nu are servere aproape de de vizitatorii tai nu vei vedea o inbunatatire majora in viteza din cauza latentei care este in general data de distanta.

  2)Degeaba folosesti un CDN daca site-ul tau incarca 10 fisiere javascript si alte 10 css-uri neoptimizate + cine stie cate alte imagini pe fiecare pagina pentru ca ajungi sa fi limitat la numarul de conexiuni paralele de catre browser.

  3) CDN-ul nu rezolva problema securitatii. Majoritatea CDN-urilor ( cu foarte mici exceptii ) gazduiesc doar continut static ( imagini, javascript, css) . Problemele de securitate apar din cauza “programelor” care servesc continut dinamic care sunt inca gazduite pe server-ul tau sau al providerului de hosting. Defapt chiar daca ar fi gazduite de CDN pana la urma insecuritatea este de cele mai multe ori in programul tau deci nu te-ar ajuta cu nimic.

Lasă un răspuns

Browse