Raspunsuri ( 4 )

 1. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Aceasta intrebare nu tine neaparat de securitatea web. Exista atat in tara cat si in afara furnizori de hosting cu o securitate decenta.

  Hosting-ul in tara insa poate influenta pozitiv un site prin faptul ca cel putin teoretic este o latenta mai mica deci paginile site-ului ar trebui sa se incarce mai repede.

 2. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Din cate stiu Google tine cont si de ip-ul serverului atunci cand evalueaza relevanta geografica a unui site, mai ales daca te intereseaza sa apari si in rezultate locale.

  Deci te ajuta nu doar pentru viteza/latenta ci si pentru SEO sa ai serverul in tara pe care o targetezi.

  Si un filmulet de la Google http://www.youtube.com/watch?index=5&feature=PlayList&v=hXt23AXlJJU&list=PL841CB8F9F31BF5D5

 3. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  CDN – Content Delivery Network … si ati rezolvat problemele (viteza, securitate, etc)

  Pentru cei care nu au buget pentru server dedicat (de la 100$/luna fie in RO sau strainatate), inscrierea in cadrul unui CDN este o alternativa.

 4. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Un CDN nu este o solutie pentru toate problemele.
  1) daca CDN-ul nu are servere aproape de de vizitatorii tai nu vei vedea o inbunatatire majora in viteza din cauza latentei care este in general data de distanta.

  2)Degeaba folosesti un CDN daca site-ul tau incarca 10 fisiere javascript si alte 10 css-uri neoptimizate + cine stie cate alte imagini pe fiecare pagina pentru ca ajungi sa fi limitat la numarul de conexiuni paralele de catre browser.

  3) CDN-ul nu rezolva problema securitatii. Majoritatea CDN-urilor ( cu foarte mici exceptii ) gazduiesc doar continut static ( imagini, javascript, css) . Problemele de securitate apar din cauza “programelor” care servesc continut dinamic care sunt inca gazduite pe server-ul tau sau al providerului de hosting. Defapt chiar daca ar fi gazduite de CDN pana la urma insecuritatea este de cele mai multe ori in programul tau deci nu te-ar ajuta cu nimic.

Raspunde la aceasta intrebare