Achizitie nume domeniu cu cratima, fara cratima sau ambele variante?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua
Am achizitionat acum cativa ani numele domeniilor site-urilor mele cu ”.ro” din care 2 nume de domenii sunt formate din cate 2 cuvinte iar al treilea din 5 cuvinte ( cu tot cu cuvintele de legatura) . La momentul achizitionarii am optat atat pentru numele domeniilor cu cratima cat si fara cratima, ca sa fie sigur . Intrebarea mea este daca se mai justifica acum achizitionarea numelor de domenii cu cratima si deasemenea cu sau fara prepozitii? ( de ex. ”tabaradepictura” sau ”tabarapictura” sau ”tabara-pictura” sau ”tabara-de-pictura”? ). Intrebarea o pun din considerentul ca de anul acesta se plateste anual taxa de rezervare a domeniului ”.ro”. Va multumesc anticipat!

Rezolvat 0
Servere. Hosting Simona 6 ani 4 raspuns 2277 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

  0
  2018-05-16T15:19:19+03:00

  Draga Simona,
  In general, lumea isi inregistreaza diverse variatiuni ale numelui pentru a-si proteja brandul.

  Prin urmare, pentru brand protect iti recomand sa prelungesti doar versiunea fara „-” si versiunea cu „-„, nu si versiunile cu prepozitii.
  Daca e vorba sa faci exact matching cu scopuri de SEO… sa stii ca nu prea mai functioneaza asa. Eu zic ca, in exemplul tau, tabara-pictura si tabarapictura sunt suficiente.

  In plus, un domeniu cu cat e mai lung, cu atat se retine mai greu. Deci in niciun caz nu iti recomand domenii de tipul tabaradepicturainconstanta.ro caci nu va retine nimeni sa scrie in brownser asa ceva.

  Feedback-ul din piata:
  Noi avem un serviciu prin care inregistram domenii si daca vezi ce cauta oamenii pentru a-si inregistra, te minunezi. In Romania cel putin, inca se practica sa inregistrezi propozitii intregi sub format de domeniu. Adevarul insa e ca nu iti trebuie 1000 de domenii. Doar cele pt brand protect sau cele pe care le inregistrezi cu scopuri comerciale (adica sa fie si posibil accesate de clientii potentiali).

  Prin urmare, daca ai 20 de domenii toate in jurul aceleiasi fraze, mai bine le prelungesti doar pe alea 5-6 cu adevarat utile, iar banii pt restul de 15 ii investesti in SEO 🙂

  Cel mai bun răspuns
 1. Bună, vezi și asta:

  Should You Buy an EMD?

  That’s a bit tougher question. If you’re a brand with a unique name, then yes, absolutely, buy yourname. com, etc. If you’re simply using a domain for keyword value, then I think you have to be a little careful and consider your long-term game plan. If you over-rely on that EMD or PMD, you’re likely to pursue other spammy tactics and ultimately be disappointed as Google gradually lowers the volume. I don’t think buying an EMD carries a large amount of risk, but I’d considering your overall branding strategy. An EMD might be an SEO tactic, but it’s just one small factor of many – it’s not a strategy. You also have to weigh the costs and benefits – finding a short, unregistered .com is one thing – buy it and you can decide later how and if to use it.

  https://moz.com/blog/are-exact-match-domains-in-decline

  0
  2019-03-06T21:35:06+02:00

  Eu, ca utilizator, prefer domeniile fara cratima. Este mai usor de tastat…

 2. Ia-le pe amandoua, sau in niciun caz NU lua doar versiunea cu cratima. Sunt multi clienti care nu se descurca si vor introduce domeniul fara cratima. Dpdv SEO, nu mai conteaza.

Lasă un răspuns

Browse