H&M a lansat un brand sustenabil, pe baza de abonament (Singular Society)
H&M Group isi continua initiativele sustenabile si de protectie a mediului, prin lansarea pe piata a unui nou brand: Singular Society, informeaza fashionnetwork.com. Acesta permite achizitii online lunare doar pentru abonati, membrii primind acces la produse esentiale, la pretul de productie. Momentan, site-ul isi construieste baza de clienti si exista o lista de asteptare: te poti inscrie cu adresa de e-mail, pentru a sta la coada virtuala. Brand-ul are deja un magazin fizic, in Stockholm.
Abonamentele vor costa 9,5 €/luna (pentru clientii care isi doresc 5 produse lunar) sau 19,5 €/luna (pentru clientii care isi doresc 25 de produse lunar). Daca iti faci abonament anual, costurile sunt usor mai mici. Ulterior, cand Singular Society isi va deschide portile, abonatii vor avea acces la imbracaminte si produse pentru casa de calitate, oferite acestora nu in scop de a face bani, ci pentru a le permite acestora sa achizitioneze creatii rezistente in timp, nu efemere, din categoria fast-fashion.
Compania spune ca astfel va reduce problema productiei in exces. „Suntem un grup de insideri din industrie care, dupa ce ne-am petrecut majoritatea vietii de adult in retail-ul produselor de fashion, lifestyle si de lux, la unele dintre cele mai mari companii din lume, am vazut ca revenim mereu la aceleasi imtrebari (evidente): De ce cumparam atat de multe lucruri de care nu avem nevoie sau pe care nici nu le dorim? De ce e atat de scumpa calitatea? Chiar e nevoie sa adaugi o marja de profit de 600% (sau chiar mai mare, uneori), pentru a-ti face afacerea sa functioneze? Si daca da, de ce atat de putine companii de retail au profit? Cine castiga in acest domeniu?”, noteaza site-ul Singular Society. „Am inceput sa ne gandim. Oare e posibil sa cream un scenariu in care toata lumea castiga? Unul care poate sustine, in acelasi timp, o afacere, pe termen lung? Unul care are potentialul de a avea un impact, pe termen scurt si pe termen lung, asupra afacerii, industriei in ansamblul ei si sustenabilitatii? Ne-am dat seama ca, daca ne transformam modelul de afaceri intr-unul pe baza de abonament, nu vom mai fi dependenti de a face bani din ce vindem si putem, in loc, trai din taxele lunare. Asta inseamna ca nu vom mai vana productia ieftina si ne putem concentra pe calitate si pe o relatie pe termen lung cu membrii nostri”, incheie brand-ul.
Leave a reply