Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

America Latina va fi piata e-commerce cu cea mai rapida crestere, in 2021

Pandemia COVID-19 a avut un impact profund asupra industriei de retail din America Latina, noteaza emarketer.com. Odata cu restrictiile impuse de autoritati, magazinele fizice s-au inchis, iar retailerii si cumparatorii s-au orientat catre online: astfel, e-commerce-ul a crescut cu 36,7% in 2020, pana la 84,95 miliarde $. De aceea, anul viitor, America Latina va fi piata e-commerce regionala cu cea mai rapida crestere, din 2009 incoace, detronand regiunea Asia-Pacific de pe pozitia fruntasa detinuta in mod traditional.

Pe locurile urmatoare in clasament se plaseaza America de Nord (cu o crestere de 31,8%), Europa Centrala side Est (29,1%), Asia-Pacific (26,4%), Europa de Vest (26,3%), Orientul Mijlociu si Africa (19,8%). La nivel mondial, media este de 27,6%.

In regiunea Americii Latine, cele mai mari cresteri la capitolul comert online le-a inregistrat Argentina (cu un procent de 79%),  in ciuda mediului macroeconomic precar. Buenos Aires (Argentina) a fost alaturi de – Sao Paulo (Brazilia) – unul dintre orasele aflate sub restrictii sociale de la finalul lunii martie pana in noiembrie, respectiv decembrie. Intr-un clasament facut la inceputul lui decembrie de sursa amintita, dupa Argentina, pe locul secund (in topul cresterilor e-commerce de anul acesta) se plaseaza Singapore (71,1%). Tara este urmata de Spania (36%), Brazilia (35%), Marea Britanie (34,7%), Finlanda (33,5%), Filipine (33%), SUA (32,4%), Norvegia (32,2%) si India (30%). Media mondiala este de 27,6%.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply