Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Guvernul Romaniei a aprobat o politica publica legata de e-commerce

La finalul lunii aprilie, Guvernul Romaniei a aprobat o politica publica legata de comertul electronic in tara noastra, citim pe nocash.info.ro. Documentul este rezultatul unui proiect al MCSI, cu o valoare de 3,8 milioane lei (din care 3,1 milioane sunt fonduri europene). Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale  (Alexandru Petrescu, foto) a dat mai multe detalii legate de actul care „isi propune sa contribuie la dezvoltarea economica si cresterea competitivitatii generale a Romaniei. Pe baza politicii publice elaborate, MCSI va promova, pana la sfarsitul anului 2019, strategia in domeniul comertului electronic, prin hotarare de Guvern, asigurand astfel cadrul pentru implementarea masurilor prevazute in planul de actiuni aferent politicii publice”:

  • e-commece-ul european a insemnat vanzari de peste 534 miliarde €, in 2017, si peste 600 miliarde €, in 2018 (estimativ, suma din care 70% a revenit tarilor din Europa de Vest)
  • in 2017, 1 din 5 firme europene a facut vanzari online
  • in 2017, 17% din cifra de afaceri, la nivel european, a fost reprezentata de vanzari pe Internet
  • in tara noastra, doar 7% dintre IMM-uri vand produse/servicii online
  • doar 23% dintre romani internauti au cumparat online (fata de 67%, media UE)

Leave a reply