Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Grupul Inditex: vanzari online si offline de +13% YoY, in Q1 2023

Grupul Inditex (care detine brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Uterque si Massimo Dutti) si-a facut publice rezultatele fiscale din Q1 2023 (februarie-aprilie), anunta reuters.com. Cu vanzari online si offline mai mari cu 13% YoY, Inditex a totalizat 7,6 miliarde € si un profit net cu 54% mai mare fata de aceeasi perioada din 2022 (1,2 miliarde €).

Anuntul a determinat cresterea valorii actiunilor Inditex la cea mai mare valoare, din august 2017 incoace! Veniturile Inditex din Q1 2023 au fost infuentate de inchiderea celor peste 500 de magazine proprii din Rusia, care erau profitabile (in martie 2022) si de vanzarea acestora catre Daher Group (companie din Emiratele Arabe Unite), in octombrie anul trecut.

Inditex este cea mai mare companie de fast-fashion din lume (valoarea companiei la bursa a depasit suma de 100 de miliarde €, recent). Si aceste rezultate financiare dovedesc ca grupul a reusit sa ramana competitiv, in ciuda cresterii preturilor si a salariilor medii ale angajatilor din Spania. Si in ciuda faptului ca a inceput sa taxeze retururile comenzilor online, in 30 de tari.

Compania a transmis presei ca, in 2023, are de gand sa investeasca 1,6 miliarde € in marirea spatiului magazinelor offline, cu 3%. In urmatorii 2 ani, Inditex va deschide 30 de magazine noi, in SUA, a investit in case de checkout de tip self-scanning si inlocuieste sistemele anti-furt de pe haine cu cipuri cusute in etichete – pentru a reduce cozile la case. Si va continua strategia de a avea preturi mai mari in afara Europei: in tari ca SUA, Mexic sau Arabia Saudita, unele piese vestimentare sunt mai scumpe cu pana la 91% fata de Spania natala!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply