Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Google da liber la Data Studio

google-data-studio

Google a eliminat limita de 5 rapoarte pentru folosirea versiunii gratuite a uneltei de data analytics si creare de rapoarte Data Studio, anunta compania pe analytics.googleblog.com. Tool-ul a fost lansat in martie 2016 si permite crearea de rapoarte atractive si interactive, folosind o varietate de surse de date marca Google (utilizatorii pot combina informatii din Google Analytics, Google Sheets, AdWords, BigQuery, YouTube si Attribution 360).

La doua luni dupa lansarea initiala, compania a pus la dispozitia doritorilor si o versiune gratuita, menita a fi folosita de companii mici sau de persoane fizice. Versiune care avea o limita de 5 rapoarte/cont (versus 1.000de rapoarte in versiunea cu plata, destinata companiilor cu greutate).

Acum, Google renunta la restrictie, explicand ca in ultimele 9 luni a primit feedback pozitiv din partea utilizatorilor, ca produsul e la mare cautare si ca a lucrat la dezvoltarea acestuia adaugand noi template-uri si conexiuni de date. „Pentru a permite companiilor sa foloseasca Data Studio la adevarata lui valoare, facem o schimbare importanta. Acum poti crea si share-ui cate rapoarte doresti – absolut gratuit”, scrie Google pe site-ul amintit.

Cu ce se aleg, in continuare, in plus companiile care aleg sa plateasca pentru Data Studio? Pana la 200 de proprietary ai contului pot edita rapoartele astfel create si acestia beneficiaza de ajutor specilizat din partea Google, la cerere.

Raspunde la aceasta intrebare