Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Facebook va lansa NFT-uri, pe langa portofelul digital Novi si moneda digitala Diem

Reteaua sociala fondata de Mark Zuckerberg analizeaza lansarea de produse digitale de tip NFT (tokenuri non-fungibile, marea noutate din lumea criptomonedelor si a tehnologiei blockchain), anunta bloomberg.com. „Clar analizam mai multe modalitati de a ne implica in acest domeniu, pentru ca suntem de parere ca pozitia in care ne aflam este una propice pentru asta.”, a explicat recent David Marcus (Head of Facebook Financial), intr-un interviu acordat Bloomberg Television.

Facebook Financial este grupul intern care dezvolta portofelul digital Facebook (Novi), care este gata de lansare, aceasta fiind programata odata cu moneda digitala proprie (Diem, anuntata sub numele initial de Libra). Novi ar putea fi folosit pentru a stoca NFT-uri, spune Marcus: „Cand ai un criptoportofel ca Novi, trebuie sa te gandesti si cum ii poti ajutape consumatori sa detina NFT-uri”. Diem urmeaza sa fie o criptomoneda stabila, bazata pe dolarul american.

Legislativul american a avut o reactie negativa apropo de moneda digitala anuntata in 2019, de aceea Diem e acum un proiect independent, iar Facebook Inc. a ramas doar partener al proiectului. Marcus spune ca lansarea Novi separat de Diem va avea loc doar „in ultima instanta”, ambele fiind elemente necesare pentru a schimba modul in care consumatorii fac plati. Gigantul social media spera ca utilizatorii Facebook vor folosi portofelul digital pentru a transfera moneda Diem, ceea ce ar reduce taxele, ar scadea durata transferului transfrontralier de bani si ar ajuta Statele Unite sa tina pasul cu tari cum e China, unde platile digitale domina piata.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply