Expediere colet in sate “cucuietii de munte în vale”

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am “deschis” un magazin online de nișă, cu 30 de produse pe stoc (încerc marea cu celula de la unghia degetului), dar m-am trezit cu o mulțime de comenzi în “sate” care nu sunt pe ruta Fan Curier (singurii cu care am semnat un contract). Pentru o livrare de 50ron, transportul ar fi 65ron. În afară de Poșta Româna (am încercat să semnez contract), există o altă alternativă? Realist, până la optimizarea completă a lanțului comandă-livrare-plată finală ar fi nevoie de 6 luni. Este posibil?

Deschis 0
Logistica Casa Textilelor Oradea 5 ani 6 raspuns 1594 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. Solutia in acest caz este GLS. Tarife mult mai mici decat la Fan Courier, si nu taxeaza km suplimentari. In plus, in perioadele aglomerate, livreaza incomparabil mai bine decat Fan Courier. Poti pastra si Fan Courier pentru cazurile in care clientii insista sa le livrezi prin acest curier, cu tarifele aferente.
  Cu Posta Romana nu-ti recomand sa lucrezi, pentru ca este foarte greu cu ei, din toate punctele de vedere. Noi am renuntat in urma cu vreo 3 ani, si am “pierdut” in perioada asta doar vreo 4 clienti care au sunat ca vor livrare prin posta si nu au mai comandat. In schimb, am castigat liniste, coerenta totala in ceea ce priveste livrarile, incasari de rambursuri la timp, etc. Dar, poate in ultimii 3 ani, posta a ajuns sa exceleze in prestarea serviciilor… 🙂

 2. Am citit raspunsul la ora 19 vineri, o sa ii contactez luni. Cateva tips&tricks la semnarea contractului cu ei? Expediez produse necasabile, rezistente. Cu Fan Courier folosesc pungile mari oferite de ei gratuit. GLS ofera ceva asemanator sau ar trebui sa incep sa ma gandesc la ambalaje personalizate care inevitabil cresc pretul final?

  • Nu stiu daca au plicuri personalizate ca cele de la Fan Courier, dar poti sa-i intrebi. Ei nu lucreaza cu firme la inceput de activitate, deci e bine sa le zici ca deja functionezi si lucrezi cu alti curieri. Ceea ce inteleg ca asa si este.
   Si impun un numar minim de expedieri lunar, ~ 100.
   Referitor la ambalajele personalizate, tine strict de strategia ta de marketing, ele nu sunt obligatorii (dintr-un anumit punct de vedere), sau sunt obligatorii (dintr-un alt punct de vedere)… Tu stii mai bine…

 3. Poti incerca si cu DPD, din cate stiu eu nu au KM aditionali. Si NEMO EXPRESS mai au contracte fara km aditionali.

 4. Am vorbit cu cei de la GLS si mi-au cerut min. 80 livrari lunare. Eu sunt pe nisa, cu produse relativ scumpe. In plus mai am de invatat si poate angajat. Deocamdata ar fi cam multe livrari, nu au dat detalii in legatura cu greutate, tarife, etc. Au promis o oferta. O sa astept. Intre timp o sa ii contactez si pe cei de la dpd si nemo. Plus, depozitul GLS este la peste 25km de sediul meu. Pana la fan am 4km…daca le predau coletul la ora 7.00, e livrat exemplar de repede. Pe de alta parte a trebuit sa refuz comenzi de ~1.000ron pt ca transportul ar fi fost ~300ron-400ron… Este normal si la cei cu experienta sau compenseaza transportul enorm din restul comenzilor cu tarif de transport scazut?

 5. Salut,
  Iti recomand sa faci contract cu Sameday, poti opta la contract fara km suplimentari si ai o taxa fixa indiferent de localitate. Livreaza destul de repede oriunde in tara, maxim 3 zile si mai nou transfera rambursul la 2-3 zile fata de 7-10 zile in trecut. Ofera su materiale de ambalat ca cei de la Fan.
  De GLS si DPD am auzit de la prieteni care au avut contract cu ei ca nu sunt foarte profi. Dar nu pot spune exact pentru ca nu am lucrat personal cu ei.
  Orice serviciu trebuie testat pentru a sti exact daca se “muleaza” pe ce ai tu nevoie.

Lasă un răspuns

Browse