Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Editia a IV-a a targului elefantFest (24-31 octombrie 2021), in cifre

In perioada 24-31 octombrie 2021, elefant.ro a organizat a patra editie a elefantFest, cel mai mare targ de carte online din tara. La finalul acestuia, organizatorii transmit – intr-un comunicat de presa – ca targul a insumat 93 de lansari de carte (35 cu autori romani si 58 cu autori straini) si aproape 1 milion de vizitatori. Fiecare cumparator a cumparat, in medie, 5 carti. Targul s-a derulat simultan in Romania si Republica Moldova. Cititorii au avut acces la peste 30.000 de titluri in romana si mai mult de 600.000 de carti in engleza.

„ElefantFest a devenit un reper in viata culturala de la noi si ne bucura sa putem aduce in fata cititorilor, de fiecare data, autori valorosi. La editia aceasta am dorit sa oferim o perspectiva proaspata asupra literaturii americane contemporane. Astfel, dintre cele 58 de lansari cu autori straini, 26 au avut ca protagonisti autori americani. Am avut o «distributie» excelenta in tot programul de lansari, ceea ce ar fi imposibil de reprodus la un targ in format fizic. Feedback-ul de la edituri este, de asemenea, unul excelent”, transmite Adrian Dinu (Director Comercial Carte, elefant.ro).

Iata si cateva cifre de la editia din octombrie a elefantFest:

  • pe locul intai in topul oraselor cu cei mai multi vizitatori la elefantFest s-a situat Bucuresti, urmat de Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov si Constanta
  • cititorii au preferat titlurile de fictiune (33% dintre achizitii au fost din aceasta categorie), urmate de cartile pentru copii (26% ), cele de dezvoltare personala (20%) si volumele de istorie si biografii (7%)
  • cele mai vizionate lansari cu autori romani i-au avut ca protagonisti pe Igor Bergler, Gabriel Liiceanu si Sorin Antohi.
  • cele mai vizionate lansari cu autori straini – Jessica Bruder, Asha Lemmie si Judson Brewer
  • bestsellerul editiei a fost „Cand corpul spune nu. Costul stresului ascuns”, de Gabor Mate
  • dintre noutati, titlul cel mai cautat a fost „Intre doua lumi”, de Suleika Jaouad
  • 75% dintre vizite s-au realizat de pe dispozitive mobile si 25% de pe desktop/laptop

Leave a reply