E indicat sa-ti inchiriezi o platforma sau sa comanzi realizarea site-ului de la zero?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel
Deschis 0
Alegerea platformei Lavinia Biberi 11 ani 1 raspuns 968 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Sunt mai multe tipuri de platforme de e-comemrce:

  1. sunt cele open source, gratuite.
  2. sunt cele comerciale, independente, care se vand si se instaleaza pe serverul tau.
  3. sunt cele comerciale care se inchiriaza, saas – software as a service.
  4. sunt si platformele proprietare, cele dezvoltate de echipele interne ale unor mari magazine online.

  Fiecare au avantajele si dezavantajele lor.

  Cele open source sunt gratuite.. dar asta doar in teorie. Caci te va costa sa le implementezi iar pe termen lung vei ajunge la costuri mult mai mari decat daca ai fi cumparat o platforma ecommerce gata facuta. Sunt platforme open source mai cunoscute, unde gasesti relativ multi oameni care sa te ajute, sa programeze, dar si platforme mai putin cunocute, unde e greu sa gasesti programatori buni. In general daca vrei sa alegi un open source asigura-te ca au in spate o comunitate mare de programatori in localitatea unde ai sediul.

  Ai grija sa nu trebuiasca sa alergi dupa programator intr-o perioada in care ai mare nevoie, lucrurile astea se pot intampla destul de des in cazul freelancer-ilor care activeaza in mediul open source. Magazinul tau online pierde bani cu fiecare minut in care astepti sa-ti vina o resursa volatila de programare.

  Din punctul meu de vedere cel mai bine este sa cumparati sau sa inchiriati o platforma de ecommerce de la o companie specializata in software de acest tip, care vinde in mod regulat si traieste din vanzarea de magazine online. Cu cat este mai mare compania cu atat mai bine. Acest lucru inseamna reducerea costurilor ulterioare de mentenanta, care sunt (din punctul meu de vedere) cele mai importante costuri. Deci recomand platformele comerciale realizate de profesionisti in ale ecommerce-ului.

  Daca sa alegem sau nu o platforma inchiriata? Daca vrei doar sa incerci sa vezi daca nisa e ok, daca produsul e vandabil pe online, daca vrei doar sa testezi piata de ecommerce atunci o solutie inchiriata te ajuta sa reduci riscurile unui esec incipient. Te va costa maxim 10/20/100 de USD/EUR pe luna. Iti poti permite sa pierzi banii respectivi pe un an de zile sa verifici ca ipoteza ta este corecta sau nu.

  Daca insa ai ganduri mari, daca ai relatii foarte bune cu furnizorii si ai un produs deja verificat ca se vinde foarte bine pe online, daca ai bugete de marketing pregatite, alegerea unei platforme comerciale cumparata cu totul, licenta de folosire pe viata, este cea mai buna alegere caci sari peste etapa de tatonare a pietei, a nisei respective.

  Alegerea este insa a ta, si aici intervine iar rolul unui consultant care poate prelua parte din riscurile de a porni intr-o directie gresita si practic, de a-ti economisi niste bani de la buget.

Lasă un răspuns

Browse