E bine sa aleg aceeasi aceasi firma de dezvoltare/programare cu cea a concurentilor mei?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel
Deschis 0
Alegerea platformei Lavinia Biberi 12 ani 2 raspuns 1360 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Totul depinde de increderea pe care esti dispus(a) sa o aloci firmei cu care vei colabora pe partea de programare/dezvoltare.

  Sunt companii cu o reputatie solida si care au implementat multe magazine online, de cele mai multe ori in aceeasi nisa, sa zicem pe IT&C. Aceste companii de software specializate care traiesc din servicii de programare trebuie sa poata vinde si la concurenta ta. De fapt este bine ca o fac pentru ca in acest fel vei beneficia si tu, in timp, de know-how-ul care se aduna inevitabil in cadrul respectivei companii de soft. Recomand sa lucrati ori de cate ori se poate cu asemenea companii.

  Cu cat compania este mai mica, si face nu doar platforme de ecommerce pentru clientii sai, si poate are doar 2-3, sau 10 clienti de ecommerce, cu atat riscul ca know-how-ul sa ajunga la concurenta creste. Sigur ca veti semna un NDA – non disclosure agrement, insa am vazut cazuri cand mici companii de dezvoltare software au decis sa isi lanseze pe cont propriu un magazon online pe aceeasi nisa cu cea a clientului pentru care prestau servicii. Nu trebuie insa sa generalizam, nu toti owneri de firme producatoare de soft ar face asa ceva, insa riscul dumneavoastra creste pe masura ce compania este mica sau la inceput si nu are o reputatie solida in piata.

  Parte din munca unui consultant specializat este sa reduca riscurile pe care le-ati putea avea pe parcursul dezvoltarii magazinului online si dupa aceea, iar experienta si relatiile cimentate in timp cu dezvoltatorii de platforme de ecommerce, pot reprezenta un avantaj mare pe termen lung.

 2. Pe scurt, dacă vrei să afli dacă poți sau nu avea încredere în firma cu care ai vrea să lucrezi, trebuie să poți răspunde pozitiv la câteva întrebări:

  – este o firmă prezentă pe piață de suficient timp?

  – este o firmă specializată / lucrează preponderent în web development pentru magazine virtuale și site-uri custom?

  – reprezentanții firmei au recunoscut deschis / consideră a fi un avantaj că au mai lucrat pentru nișa ta?

  – reprezentanții firmei au făcut clar faptul că nu pot dezvălui anumite informații despre firmele din nișa ta cu care au lucrat?

Lasă un răspuns

Browse