Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Dupa 30 de zile de la lansare, dronele Amazon au livrat colete la mai putin de 10 adrese

Au trecut aproape 10 ani de cand Jeff Bezos promitea americanilor ca le va livra coletele comandate pe Amazon cu drona. Dar, in prima luna de la lansarea serviciului in statele California si Texas, Amazon Prime Air a livrat pachete in mai putin de 10 gospodarii, citim pe theverge.com. Gigantul online nu a contestat aceasta cifra, mentionand ca lucreaza la extinderea acestui serviciu, in cele doua state amintite.

Motivul? Federal Aviation Administration (FAA) impune reguli stricte apropo de zborul dronelor deasupra drumurilor publice. Pentru a permite unei drone Amazon sa zboare peste un drum, un angajat al companiei ar trebui sa fie de fata si sa se asigure ca niciun vehicul nu se afla pe respectiva portiune din carosabil, in acel moment. Ceea ce este ridicol si deloc practic. Acum, dronele companiei pot zbura doar la 5-6 km fata de locul de decolare – ceea ce limiteaza enorm numarul de clienti potentiali ai acestui serviciu, in California si Texas.

Acest serviciu de livrare a fost testat in a doua jumatate a anului 2022, in orasul Lockeford (California) – mai exact, incepand cu luna decembrie. Dar ideea nu pare ca va ajunge prea curand sa fie una de succes. Si nici sa ajunga la numarul de 500 de milioane de colete livrare anual, cu drona, pana in 2030 (asa cum a transmis David Carbon, Vice-presedintele Amazon Prime Air). In Oregon, au avut loc 5 accidente, in cele 4 luni de teste, unul dintre ele provocand un incendiu de 10 hectare! Iar procesul de aprobare de catre FAA este lent: pana in noiembrie 2022, Amazon nu putea trimite drone nici macar in zone putin populate, acestea nu puteau zbura peste cladiri si nu se puteau afla la o distanta mai mica de 30 m de o cladire. In plus, le era permis doar zborul peste cladirile controlate total de Amazon, iar pilotii folositi aveau nevoie de o licenta privata de pilot de avion.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply