Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Doar 6% dintre produsele electro-IT au avut cel mai scazut pret din an, de Black Friday 2021 (raport)

Conform celui mai recent raport efectuat de serviciul online de monitorizare a preturilor PriceFlux.net, doar 6% dintre produsele electro-IT din ofertele de Black Friday au avut cel mai scazut pret din an, in noiembrie 2021. Specialistii PriceFlux au analizat evolutia preturilor pentru cele mai importante 8 categorii de produse electro-IT, din oferta a 17 dintre cele mai importante magazine online de profil, din Romania: televizoare, telefoane mobile, laptopuri, tablete, home cinema, monitoare, electrocasnice si boxe portabile.

Astfel, dintr-un numar total de 2.067 de produse care au avut disponibilitate pe parcursul intregului an, doar 126 (6%) au avut un pret minim de Black Friday, restul de produse beneficiind de alte oferte mai avantajoase, anunta PriceFlux.net, intr-un comunicat de presa. Produsele electro-IT din oferte care nu au beneficiat de cel mai mic pret de Black Friday, au avut cel mai des pret minim in lunile ianuarie, aprilie si august, telefoanele mobile facand exceptie (acesteau au inregistrat cel mai scazut pret in octombrie).

„Obiectivul PriceFlux, prin intermediul acestei analize, a fost sa raspundem la intrebarea daca produsele  beneficiaza de cele mai bune preturi de Black Friday. Rezultatele noastre indica faptul ca de Black Friday exista intr-adevar produse care au preturi imbatabile, dar acele produse sunt in numar limitat pe fiecare categorie. Astfel, exista posibilitatea ca alte produse din aceeasi categorie sa poata fi achizitionate in alte perioade ale anului mult mai ieftin”, noteaza Mihai Bisnel (foto, Managing Partner PriceFlux).

De asemenea, platforma de analiza a preturilor a remarcat ca magazinele online introduc produse noi in stoc, de Black Friday, care nu exista de-a lungul anului in oferta magazinelor si pentru care nu poate fi analizat istoricul de pret. „In general vorbim despre modele mai vechi sau capete de stoc care au fost puse la dispozitie de producatori sau furnizori la preturi mult reduse”, completeaza Mihai Bisnel.

Expertii PriceFlux au remarcat de Black Friday 2021 si produse care au avut cel mai redus pret din an, avand rolul de produse-carlig pentru restul de produse din promotie:

  • televizor QLED Samsung 82Q70RA – 7.999 lei (cel mai mic pret inregistrat, in restul anului fiind de 9.999 lei, cu 20% mai ieftin decat cel mai scazut pret din an)
  • hota Bosch DWB67CM50 – 976 vs 1.407 (cu 30,6% mai mic)
  • laptop Lenovo ThinkPad T14 – 3.959 vs. 5.499 (cu 28% mai mic)
  • laptop MacBook Air M1 256 GB – 3.640 vs. 4.539 (cu 19,8% mai mic)
  • Bang & Olufsen Beosound A1 – 850 vs. 999 (cu 15% mai mic)

Leave a reply