Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

EdituraDPH.ro a investit 200.000 € in portofoliul de carti de Craciun

 

60% dintre parinti includ cititul in activitatile zilnice, iar 80% prefera cartile de povesti, a descoperit un sondaj recent al editurii Didactica Publishing House (DPH). Iar perioada vacantei de iarna nu face exceptie, de aceea cartile interactive, supradimensionate sau semnate de autori romani consacrati se numara printre titlurile bestseller din decembrie. Peste 90% dintre parinti considera cartile foarte importante pentru dezvoltarea cognitiva si emotionala a copiilor, de aceea mai mult de jumatate le includ in activitatile zilnice, arata datele editurii DPH. Peste 80% dintre acestia achizitioneaza carti de povesti, acestea fiind si parte din cadourile de Craciun.

In acest context, pentru Craciun, editura DPH anunta (intr-un comunicat de presa) ca a pregatit un portofoliu de peste 50 de titluri, cu o investitie de 200.000 €. Aproape o treime din aceasta investitie a fost indreptata catre carti-eveniment, interactive, cu un format atipic, in editie limitata. O aparitie editoriala unica pe piata din Romania, „Povestea Craciunului” este unul dintre titlurile emblematice ale iernii: tiparita in doar 2.500 de exemplare, cele 140 de pagini reprezinta un cadou-complet, care include povesti clasice, date istorice, zeci de ilustratii vintage, jocuri, activitati, magneti, stickere, felicitari, idei pentru redactarea scrisorii perfecte pentru Mos Craciun si nu numai.

„Perioada marcata de Sarbatori si vacanta este una foarte intensa pentru piata de carte si, in general, pe piata exista o efervescenta generala legata de cadouri. Prin alegerea titlurilor noi din portofoliul dedicat Craciunului ne-am dorit sa oferim cititorilor mici si mari o experienta de familie, carti de colectie, care sa ramana in biblioteca ani la rand”, transmite Florentina Ion (foto, Fondator Editura Didactica Publishing House).

Top 10 cele mai populare carti de Craciun

Peste 20% din portofoliul cartilor de sezon este reprezentat de aparitii editoriale noi (ca „Marea carte cu jocuri de Craciun”) sau titluri semnate de autori romani (ca „Pernuta speriata si teribila intalnire cu Mos Craciun”, de Diana Tivu). Desi au intrat in oferta in luna noiembrie, acestea sunt deja in topul vanzarilor, alaturi de bestsellere din anii trecuti – carti cu un continut interactiv, atipic, dedicat familiei:

  1. „Craciunul perfect al Emei: O carte plina de globuri, aventuri si iubire”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc
  2. „Viata si aventurile lui Mos Craciun”, de L. Frank Baum
  3. „Pernuta speriata si teribila intalnire cu Mos Craciun”, de Diana Tivu
  4. „Craciun cu postasul vesel”, de Janet si Allan Ahlberg
  5. „CuMinte de Craciun: Cadouri surpriza pentru Ema și Eric”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc
  6. „Scrisori de Craciun de la Felix”, de Annette Langen
  7. „Tilda Soricela – un miracol de Craciun”, de Andreas H. Schmachtl
  8. „Tifi Papadie saveaza Craciunul familiei”, de Andreas H. Schmachtl
  9. „Mesajul pasarilor catre inimile copiilor”, de Feridun Oral
  10. „Aventuri de iarna cu Max”, de Christian Tielmann

„Editura DPH are o abordare editoriala centrata pe educatia copilului, atat din punct de vedere cognitiv, cat si emotional. Obiectivul nostru este de a aduce constant in portofoliu titluri si materiale inovative, inclusiv carti interactive, care sa atraga copilul spre lectura intr-o maniera ludica. Iar de Craciun oferta de carte a fost astfel gandita incat sa-i inspiram pe cititori sa daruiasca mai departe cunoastere”, mai noteaza aceasta.

Proiect de incurajare a lecturii

Continuand demersurile de promovare a lecturii, in luna decembrie Editura DPH reia si proiectul #PovestileCraciunului, in cadrul caruia, pana in Ajunul Craciunului, in fiecare zi, la ora 17:00, copiii sunt invitati sa urmareasca o poveste sau sa participe la o activitate cu tematica de sezon. Acestea vor putea fi urmarite pe pagina de Facebook a editurii, unde vor fi puse in scena de actori ai teatrelor Ion Creanga si Excelsior, animatorii Blue Party, autori din portofoliul editurii si cunoscuti creatori de continut, promotori ai educatiei prin metode alternative.

Leave a reply