Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

De ce are nevoie afacerea ta online de o strategie de video marketing?

Ne raspunde la intrebarea din titlu prestashop.com, care noteaza ca acest tip de continut (clipurile video) este cel mai versatil si mai profitabil instrument de marketing, care poate avea un impact puternic pentru orice afacere e-commerce. Paginile online de produs care contin clipuri video pot converti cu pana la 80% mai eficient decat cele fara video. Iar 74% dintre consumatorii care urmaresc o prezentare filmata a unui produs il si cumpara.

3 motive pentru care afacerea ta online are nevoie de o strategie de video marketing:

  1. Consumatorii au nevoie de video pentru a afla mai multe despre un produs. Clipurile video ajuta oamenii sa proceseze mai usor informatia primita: persoanele care urmaresc imagini filmate retin 95% din respectivul mesaj (fata de doar 10%, in cazul in care il citesc intr-un text). Conform unui studiu marca Animoto, de 4 ori mai multi clienti ar prefera un clip decat un text despre un produs.
  2. Cliurile video cresc satisfactia clientelara, oferind o experienta superioara. Daca o imagine face cat 1.000 de cuvinte, atunci un filmulet face 1 milion de cuvinte! Clipurile video te pot ajuta sa ai vanzari mai mari si clienti mai multumiti, care vor intelege cum arata, cum se simt, cum functioneaza produsele tale si ce probleme le pot rezolva acestea. Intr-o lume in care activam la viteza maxima, nu mai citeste nimeni descrieri detaliate de produs, deci un clip poate oferi multa informatie in doar 1-2 minute, iar privitorul nu depune niciun efort pentru a o primi.
  3. Segmentul video creste engagementul si conversiile. Clipurile video nu mai sunt doar un instrument de branding, acum sunt si unul de vanzari, iar adaugarea acestui continut pe paginile de produs poate ajuta afacerile digitale sa creasca ratele de engagement si conversie. De ce? Pentru ca filmuletele atrag si retin atentia privitorului mai mult timp, pot crea legaturi emotionale si personale cu urmaritorii (ceea ce creste gradul de incredere si loializarea clientelara), demonstreaza eficient cum functioneaza un produs (deci ajuta privitorul sa decida daca este ceea ce cauta) si sunt accesibile (deci potentialii clienti invata usor si rapid despre produsul respectiv).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply