Cum trec magazinul de la programare custom pe platforma?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna seara,

Cum pot trece un magazin online de pe o platforma custom pe una din platformele cunoscute? Gen: magento, open-cart, prestashop, cs-cart.

Sunt de discutat si minusuri si plusuri, si nu de catre mine, dar google da un plus celor custom? Ma pot astepta la scadere semnificativa de trafic organic odata cu trecerea pe platforma?

Din 2010 de cand cand a fost lansat site-ul, am colaborat stric cu programator (doi la numar, etape de timp diferite) pentru toate modificarile, functionalitatile noi etc.. Cum evident este un cost mare in bani si mai ales in timp pentru multe lucruri care sunt standard disponibile pe platforme, multe de care nu beneficiez nici in acest moment, am ales sa trec pe o astfel de solutie.

Multumesc anticipat celor care o sa-mi ofere informatii/solutii sau o oportunitate de colaborare, despre cum se pot combina aceste doua lucruri, incat sa poti pastra beneficiile importante din acest site custom si sa ma indrept catre avantajele nenumarate ale platformelor.

Cu stima,
Mincu Florian

Rezolvat 0
Alegerea platformei Realizare magazin online Mincu Florian 9 ani 10 raspuns 2588 vizualizari 0

Răspunsuri ( 10 )

  1. Sfat amical:
    – incearca si programatori din vietnam, india…
    – incearca o platforma de comert electronic romaneasca, profesionala, care sa aiba toate facilitatile dorite incluse: de regula la instalare se face si import produse.

    Cat despre magento si prestashop, 100% tot vei avea nevoie de programatori. Tocmai ma confrunt cu analiza unui magazin pe magento cu peste 2 milioane de linkuri generate. La celelalte platforme nu stiu.

    Maxim maxim as putea recomanda un wp cu pluginuri de comert electronic, dar si acele pluginuri adaptate de firme care se pricep.

  2. Salut,

    Punctual:

    1. Motoarele de cautare nu tin cont de platforma pe care o folosesti.
    2. Atat timp cat tu pastrezi indexarea (link-uri, etc) si noua versiune va fi lucrata offline si urcata online ca varianta ALFA, nu, nu vei pierde nimic.

    Ante-scriitorul meu iti spune raspicat ca va trebui sa refaci design-ul. Ori, asta este o informatie eronata. Poti pastra acelasi design in aceeasi masura in care il poti schimba cu unul nou. Diferenta este de data de costuri.

    Inteleg perfect faptul ca platforma pe care o folosesti a generat niste costuri si nu s-a apropiat la performantele unei solutii gratuite. Este absolut normal sa ti se intample asta daca nu ai avut project management si nu ai stiut ce sa ceri.

    Deci, da, poti muta absolut totul fara nici o problema, insa va trebui sa-ti asumi costurile si, macar de data asta, sa-ti faci un plan de proiect sau sa angajezi o firma/persoana pentru asta. Totul este sa stii ce vrei.

    Daca detaliezi ce vrei sa ai, ce vrei sa transferi, cum vrei sa transferi si unde vrei sa transferi + precizarea tuturor soft-urilor folosite in fluxurile tale, cu siguranta vei afla detalii mai multe de la firmele/freelancerii care se perinda pe aici.

  3. Salut.
    1. de programatori nu poti scapa indiferent ce platforma folosesti. Intotdeauna este cate ceva de modificat, imbunatatit, etc.
    2. poti migra fara dureri de cap de pe o platforma custom pe una open source dar layout-ul (html-ul) vechii platforme trebuie adaptat pe cea nou, deci ai nevoie de programatori
    3. trebuie sa fii foarte atent la migrare, nu trebuie sa pierzi linkurile si nici din SEO de care ai parte acum, mai ales daca este un site vechi.

    Inainte sa faci pasul vorbeste cu un consultant online altfel vei pierde mai mult decat crezi acum. Poti pierde chiar mai mult de jumatate din traficul organic. Iar de obicei traficul organic in trage in jos si pe cel direct.

    Cel mai bun răspuns
  4. Multumesc pentru raspunsuri, am aflat informatii noi si utile (pe masura asteptarilor de la acest site). O sa incerc sa raspund puctual celor care mi-au raspuns:

    @Roxana Olaru
    Asta imi si doresc, pe scurt: sa schimb magazinul cu totul, alt design si alta platforma, sa import datele si sa imi pastrez pe cat posibil pozitiile actuale din google.
    Din cate mi-am dat eu seama din experienta proprie, programatorii nu pot acoperii si nevoia de “know-how” din domeniul magazinelor online, astfel eu unul am avut un minus. Trebuie sa le spui practic ce iti doresti de la site, doar ca uneori aceste lucruri nu le stii nici tu ca proprietar de magazin online.

    @Sorin Frumuseanu
    Evit o platforma romaneasca pentru ca as depinde de ea, pot sa am noroc si sa fie o alegere buna sau nu (mai am un magazin pe shopmania de 1.5 ani, fara rezultate notabile, mai mult de test am facut site-ul, sa vad ce functionalitati ofera o platforma, si este sub de vreo 20 de ori fata de site-ul cu programare custom din 2010).

    @Alex H.
    Asta ma intereseaza cel mai mult: sa nu pierd in “fata” motoarelor de cautare doar pentru ca trec pe o platforma opensource, sau cel putin sa nu fie o scadere pe termen lung. O sa incerc sa pastrez structura actuala de link-uri, care a fost aleasa de mine, si anume:
    http://www.magazin.ro/nume produs-nume producator
    Nu stiu daca a fost o alegere inspirata sau nu.

    @Adriana Dumitru
    Cred ca m-am exprimat gresit, nu folosesc nici o platforma, totul a fost facut de programator (partea de admin si toata programarea din spate – intr-un framework kohana, mai putin css-ul initial..). Din acest motiv, nu am avut multe functionalitati oferite standard de platformele opensource. Sa enumar cateva doar din cele de ordin statistic (nr. produse vandute, nr. comenzi pt. o perioada de timp, cos abondonat, nr. comenzi per client etc..)
    Hosting am dedicat. Site-ul a fost optimizat pt. viteza de incarcare si are ssl.

    @Bogdan Socol
    Stiu ca nu pot scapa de programatori, dar pot “scapa” de interactiunea directa cu ei prin intermediul unei agentii, nu?
    Legat de SEO, am un trafic organic din google destul de mare pentru nivelul meu, in jur de 700-1000 de unici pe zi. Nu imi pot permite sa pierd o parte semnificativa din acest trafic, tocmai din acest motiv incerc sa gasesc solutia potrivita, cu oamenii potriviti.
    Consultant online/agentie, am cautat cateva, dar din ce am fost eu convins ca sunt ok, nu au timp si sunt intarzieri mari din acest motiv. Ceea ce am vrut sa evit cu un singur programator (timpul limitat al unei singure persoane) se pare ca se aplica, cel putin pentru mine, si cu agentiile…

    @Dragos
    Importul se poate face, programatorul se va ocupa de asta, nu are legatura cu firma de hosting.. poate o sa ramanem cu anumite modificari manuale.

    @Tudor Popescu
    Cum am spus si mai sus, importul datelor/campurilor se poate face in cea mai mare masura, nu este o programare foarte invechita, restul vedem manual cum rezolvam in-house.
    Structura de link-uri a site-ului actual, este: http://www.magazin.ro/nume produs – nume producator, pt. celelalte pagini avem: nume site/nume pagina.
    Vanzarile generate de magazin sunt destul de mari, nu se pune problema de a o lua de la zero, ci doar de a conserva avantajele actuale.. Si de a adauga functionalitati in plus fata de ce avem si care sunt disponibile pe aceste platforme opensource, cum ar fi: wishlist, compare, calcul transport in cos, subcategorii produse, responsive, sistem de bannere, partea statistica din spate si altele.

  5. Salut Florian,

    Ca sa fac un rezumat a ce s-a scris mai sus, ar trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:
    1. Pastrezi layoutul existent sau il modifici ? (este o zona care poate genera costuri foarte variate)
    2. Ce date vrei sa importi din vechiul site ? (produse, clienti, comenzi vechi etc)
    3. Exista integrari cu sisteme externe cu care ar trebui sa se itegreze noua platforma (sistem de facturare, stocuri, plati etc)
    4. (foarte important) Url-uri vechi sa se pastreze (sau daca nu, macar sa se faca redirect spre cele noi; din cate m-am uitat pe site, nu pare ceva greu pastrarea lor – si aici vorbesc dpdv Magento ca noi cu asta lucram)
    5. Lista featureurilor pe care vrei sa le implementezi in noul site

    Asa cum spunea si Bogdan Socol mai sus, indiferent ce platforma alegi, tot va trebui sa lucrezi cu programatori (fie ca sunt freelanceri sau o firma). Asa ca, inainte de a alege o solutie, alege un partener. Apoi discutati planul “de bataie”.
    S-a vorbit mai sus de indieni si pakistanezi. Eu nu-ti recomand indienii (de pakistanezi nu stiu nimic). Scriu prost codul (iti spun din experienta ca am preluat proiecte scrise de ei) si nu sunt seriosi (deadline, costuri ascunse etc).

    Poate iti este de ajutor si raspunsul pe care l-am dat la un post asemanator (ultimul raspuns)
    https://ecompedia.ro/cum-aleg-platforma-de-comert-online-saas-versus-produse-romanesti.htmlA

  6. @ Claudiu Jalba
    Nu sunt de acord cu generalizarile. Orice tara si in orice domeniu sunt si oameni foarte buni in ceea ce fac sunt si unii mai putin pregatiti. In cazul de fata este vorba de indieni.

  7. @ Mincu Florian
    M-am uitat un pic pe site-ul tau si ai dreptate, trebuie sa intre in service 🙂
    Nu ti-as recomanda magento, mai degraba prestashop.
    Iti propun o discutie face2face.
    bogdan[punct]socol[arond]gmail

  8. Cum marea majoritate a afirmat: de programare oricum nu scapi.
    Am avut onoarea de a lucra si pe platforme romanesti, rezultate deosebite.
    La prestashop, una din marile probleme era lipsa modulelor seo, inclusiv cu plata. Programatorii specializati puteau adapta module free sau cu plata, insa nu garantau compatibilitatea cu urmatorul update.
    Cel mai incantat am fost de WP+pluginuri, avand insa aici sprijinul oamenilor de le Barandi.
    Magento inca e in studiu, remedierea erorilor generate de un magazin peste 2 milioane de pagini generate din care 9.900 indexate nu ma tenteaza ca firma de seo. Ok, nu au avut firma de programare cu experienta, seo facut dupa ureche… dar totusi.

  9. Desi nu a fost intentia mea sa generalizez, asta a iesit pana la urma. Stiu ca sunt indieni foarte bine pregatiti, insa majoritatea lucreaza pe la firmele din SUA si Europa de Vest. Si, la cat de multi sunt, ar fi chiar culmea sa nu gasesti oameni buni printre ei.
    Daca tu ai lucrat cu programatori indieni si ai fost multumit, este un lucru foarte bun. Experientele indirecte pe care le-am avut cu ei + referintele colectate din diverse surse (si aici vorbesc strict pe domeniul IT) ma determina sa nu-i recomand.

  10. Am avut onoarea de a lucra cu programatori din Vietnam (specificatii seo trimise pentru magazin client) si sunt multumit.
    Nu cunosc preturile, timpii si executia au fost ok.

Lasă un răspuns

Browse