Cum scap de linkuri tip PPP ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salutare tuturor,

Am descoperit recent că la o simplă căutare pe google pe cuvintele cheie ”blog suruburionline.ro” îmi apar tot felul de link-uri cu porn/pills/viagra. Aveți idee cum pot scăpa de aceste link-uri și ce pot face ca pe viitor să nu mai apară astfel de link-uri. Menționez că blog-ul este pe platforma WordPress.

Vă mulțumesc,
Ciprian

Deschis 0
SEO Ciprian Olariu 9 ani 7 raspuns 2334 vizualizari 0

Răspunsuri ( 7 )

 1. Relativ simplu dar migalos: disavow din google si bing webmastere + remove from index tot din webmaster.
  Via ahrefs.com/site-explorer/overview/subdomains?target=suruburionline.ro
  (CTLDs Distribution+Anchors Cloud) s-ar parea ca ai o gramada de linkuri dubioase din toata lumea.
  Fie in trecut vreun plugin wp neactualizat a generat acele pagini (din fericire acum dau 404, e ok), fie „vreun prieten” ti-a pus intentionat acele linkuri catre site ca sa te traga in jos.

  Analiza si la linkurile raportate in webmaster, analiza si la linkurile raportate de statisticile on server (parca hostingul de la contentspeed le are active) + iar ture de disavow.

  0
  2015-06-30T15:39:13+03:00

  Mulțumesc pentru sfaturi Sorin, am actualizat între timp și WP la ultima versiune. Ce e curios e că apar unele pagini/articole la cautarea pe google, dar în panoul de admin din WordPress eu nu le am ca să le pot șterge.

 2. + update pluginuri.
  Cam e o saptamana de lucru. Lucrurile astea trebuiau sa ti le spuna firma de seo (daca ai avut)pentru ca nu au aparut instant.
  Sfat amical: daca nu te pricepi la seo, nu te baga.

  0
  2015-06-30T23:33:01+03:00

  Ciprian, Sorin, terminati cu prostiile…
  Voi v-ati uitat in cache de google aici?
  https://www.google.ro/search?q=blog+suruburionline.ro
  Site-ul acela a fost spart, nu e vorba de seo, au fost pagini in interiorul acelui site si au fost indexate de google
  Este prostie de administrare a sysadmin de site. Pentru ca a permis sa se intample chestia asta. Si din 1 iunie (deci aproape 30 de zile) nu a fost capabil sa o repare.
  Capturile sunt aici
  http://socol.net/images/suruburi1.jpg
  http://socol.net/images/suruburi2.jpg
  http://socol.net/images/suruburi3.jpg

  Ciprian, ca sa scapi de mizeriile alea care vad ca inca sunt active procedura este foarte simpla:
  – intri in webmastertools si faci cerere de eliminare a celor 3 link-uri din indexul google. O sa fi surprins dar eliminarea lor va fi facuta in maxim 2 ore.

  0
  2015-07-01T08:13:23+03:00

  Bună dimineața,

  Bogdan, ceea ce este curios este faptul că atunci când m-am loagat în panoul de admin toate acele pagini/articole nu existau. Într-adevăr contul de admin, care era gestionat de ContentSpeed, avea parola foarte slabă, dar dacă ar fi fost compromis nu ar fi trebuit să văd toate acele pagini/articole create de „hacker/bot” ? Asta mi s-a părut ciudat.
  Oricum am început de ieri să elimin toate acele link-uri din Webmaster Tools, am schimbat parolele la conturile de admin, sper să fie OK.

  Sorin, nu am făcut SEO pentru blog (eu personal sau o firmă de SEO). Problema a fost că nu am mai scris nimic pe blog de multă vreme și din acest motiv nici nu am observat la timp ce se întâmpla cu el…

  Mulțumesc,
  Ciprian

  0
  2015-07-01T09:57:58+03:00

  Ciprian, anul acesta wordpress a suferit de destul de multe gauri de securitate. La fel si unele plugin-uri.
  Platforma trebuie tinuta up-to-date 🙂 nu lasata de izbeliste.
  In plus sunt ceva module de wordpress care monitorizeaza sanatatea site-ului dar trebuie sa le instaleze cineva. Si acel cineva trebuie sa stie ca ele exista 🙂

  Acele pagini rele nu o sa le vezi niciodata in admin, ele sunt livrate altfel, sunt mai multe metode dar nu o sa le scriu aici ca sa nu dau idei…

  Prin iarna am vazut un exploit de wordpress care a transformat acel server in mail relay de spam. Ceea ce e foarte rau pentru reputatia ip-ului si site-ului. Dar s-a rezolvat in cateva ore pt ca exista monitorizare pe serviciile acelui server.

 3. „Fie in trecut vreun plugin wp neactualizat a generat acele pagini” – adica fusese spart datorita unor probleme de securitate in platforma sau pluginuri.
  E o metoda des intalnita: mai intai se sparge site si se insereaza linkuri externe, apoi acel site „e ridicat” din alte linkuri dubioase.

Lasă un răspuns

Browse