Cum facturam cand incasam plati online prin intermediul paysafecard?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

De exemplu in momentul cand un client promoveaza un anunt pe un website si plateste 100 euro prin PaySafeCard cum facturam si cui facturam?

Paysafecard incaseaza bani de la client apoi sunt livrati vanzatorului fara a livra si datele de identificare ale clientului. Si mai sunt foarte multi astfel de procesatori de plati.

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Geanina Gya 7 ani 1 raspuns 1276 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

  1. Potrivit reglementarilor fiscal-contabile dvs aveti obligatia de a emite factura catre clientii dvs – cu datele pe care le aveti despre ei.
    Modalitatea de a le obtine este intr-adevar dificila, modul de operare al procesatorilor de plati nu faciliteaza acest lucru.
    Printre posibilitati ar fi sa aveti dvs un sistem de preluare a datelor de indentificare ale clientilor, conditionand furnizarea serviciilor de primirea acestor informatii, inainte ca acestia sa efectueze plata sau sa beneficieze de serviciu.
    Exista o alternativa- emiterea de facturi simplificate, limitata insa de indeplinirea anumitor conditii. Aceste facturi simplificate contin mai putine informatii decat factura obisnuita. De exemplu, nu contine datele de indentificare a beneficiarului.
    Redam alin. (12) al art 319 din Codul fiscal care arata ca se pot emite facturi simplificate atunci cand valoarea facturilor, inclusiv TVA, nu este mai mare de 100 euro.
    Cursul de schimb care se aplica este ultimul curs de schimb comunicat de Banca Naționala a Romaniei sau ultimul curs de schimb publicat de Banca Centrala Europeana ori cursul de schimb utilizat de banca prin care se efectueaza decontarile, valabil la data la care intervine exigibilitatea taxei pentru operatiunea in cauza. Cel mai intalnit in practica este cursul BNR.
    Facturile simplificate emise trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii:
    a) data emiterii;
    b) identificarea persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
    c) identificarea tipului de bunuri sau servicii furnizate;
    d) suma taxei colectate sau informațiile necesare pentru calcularea acesteia;
    Asadar, datele clientului nu se regasesc in lista de elemente obligatorii in cazul acestor tipuri de facturi.

Lasă un răspuns

Browse