Cum este mai bine: sa introducem linkurile produselor in sitemap sau nu?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

As dori sa stiu cum procedati dvs cu sitemap-ul sitului, contine doar linkurile categoriilor si paginilor conexe sau si linkurile de product info?

Deschis 0
SEO George Draghici 9 ani 5 raspuns 1903 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Obligatoriu da. Nu exista nicio indoiala cum ca acele linkuri, cele mai importante din magazinul tau online ar putea sa lipseasca din sitemap.

  Te-ai gandit sa ai un “sitemap index” cu mai multe sitemap-uri in interior: 1 sitemap pentru categorii si home, 1 sitemap pentru produse, 1 sitemap pentru imaginile de produse, 1 sitemap pentru manualele pdf .. etc??

  Ce spui??

 2. Asa arata sitemap-ul actual de la ECOMpedia:

  # XML Sitemap Last Changed
  1 https://ecompedia.ro/sitemap-home.xml 2013-10-27 07:22
  2 https://ecompedia.ro/sitemap-posttype-post.xml 2013-10-27 07:22
  3 https://ecompedia.ro/sitemap-posttype-page.xml 2013-08-12 20:20
  4 https://ecompedia.ro/sitemap-posttype-glossary.xml 2012-12-02 13:38

 3. Sau la IKEA, mai aproape de tine…

  […]

  http://www.ikea.com/sitemap/ro_RO/siteMap_Category_ro_RO.xml

  http://www.ikea.com/sitemap/ro_RO/siteMap_Product_ro_RO.xml


  […]

 4. Merci pentru informatii. Bine punctat.
  As adauga:
  – crearea unui sitemap tip cuprins (ex: domeniu.com/sitemap.xml) care cuprinde toate sitemapurile individuale (ex: domeniu.com/post-sitemap.xml, domeniu.com/tag-sitemap.xml… etc)
  – In cazul in care unul dintre sitemapuri trece de 800-1000 de elemente sa fie impartit in doua sitemapuri (ex: domeniu.com/post-sitemap1.xml si domeniu.com/post-sitemap2.xml – evident ambele vor fi incluse pe sitemapul principal(domeniu.com/sitemap.xml)
  – Un ultim detaliu – foarte important si ignorat de multi specialisti este adaugarea de taguri specifice imaginilor si clipurilor video in sitemapuri pentru a permite Google indexarea si listarea acestora in cautari (https://support.google.com/webmasters/answer/178636?hl=en; https://support.google.com/webmasters/answer/80472?hl=en&ref_topic=10079)

 5. Poate gresesc sau nu inteleg bine. Stiam ca sitemapurile XML sunt pentru motoare de cautare ( roboti ) si sitemapurile HTML sunt pentru vizitatori. Asa ca, nu prea se potriveste cu ceea ce spune Horatiu si anume sa excluzi categoriile din sitemap XML. Ideea e de a nu avea o structura arborescenta prea inalta, pe multe nivele, ci ca sa ai si beneficii SEO, structura se poate extinde pe orizontala.
  Afara de XML si HTML, mai poti sa ai sitemap al imaginilor si al videourilor, daca continutul e formatat astfel.

Lasă un răspuns

Browse