Cum alegeti firma de SEO cu care vreti sa lucrati?
RaporteazaIntrebare
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.
Răspunsuri ( 4 )
In primul rand va trebui sa te interesezi ce inseamna SEO, ce implica, cat dureaza pana vezi rezultate, etc… asta pentru a nu fi tinta sigura unor indivizi care abia asteapta naivi si necunoscatori sa-i prosteasca si sa-i stoarca de bani.
Cele mai bune locuri unde poti sa te interesezi sunt site-urile si forumurile din .com . Mai ales forumurile. Inarmeaza-te cu rabdare pana iti faci o idee ce inseamna SEO.
Apoi incepi si cauti pe la noi. Te uiti la sectiunea portofoliu si incepi sa dai telefoane. Vezi ce zic cei care au colaborat cu firma respectiva.(daca sunt multumiti, ce rezultate au avut, daca ar mai colabora cu firma respectiva, etc)
Contactezi firma, si le pui intrebari despre cum procedeaza. Daca te aburesc cu replici de genul … „introducem site-ul in directoare” … sau „comentam pe bloguri” … si alte balarii .. poti sa treci mai departe pentru ca habar nu au pe ce lume traiesc.
SEO este complicat/scump si necesita timp. Trebuie vazut ca o investitie pe termen lung.
Exista nenumarate tehnici in functie de cuvintele cheie si competitie.
Succes!
Stefan
Partial color, cu rezerva ca inscrierile in directoare au efect, cu toti pinguinii, panda sau alte minuni lansate de google.
Studiu de caz concret, cu tot cu expresii si rapoarte am publicat la http://underclick.ro/efecte-inscrieri-directoare-web/
Evident, inscrierea facuta cu cap, care la mine costa peste 200 euro, fiind munca de minim o saptamana.
Nu as vrea sa intru in polemica dar … 200 de euro pentru o amarata de inscriere in directoare ? Jesus!
Exact ce spuneam mai devreme …
Avand in vedere ca motoarele de cautare clasifica site-urie in rezultatele cautarilor in functie de autoritate, popularitate, relevanta, plus alte cateva zeci daca nu sute de criterii … tineti minte cuvantul cheie popularitate.
Prin popularitate intelegem cate site-uri trimit link spre site-ul vostru…
Exista doua optiuni pentru a fi popular in „ochii” motoarelor de cautare.
1. Sa ai un site extraordinar, cu produse nemaivazute, servicii ireprosabile etc… si sa-l promovezi prin alte canale in afara de SEO (print ads, reclama TV, radio), prin care clientii afla de site si vor pune link spre el in mod NATURAL .. ceea ce iti va spori vizibilitatea in motoarele de cautare fara a mai fi nevoie de SEO … In momentul in care site-ul tau obtine destule link-uri, acesta va fi automat afisat in primele rezultate ale cautarilor…
2. Te apuci de SEO. Adica vei face in asa fel incat site-ul tau sa fie popular in mod ARTIFICIAL. Ceea ce inseamna ca va trebui sa obtii link-uri de pe cat mai multe tipuri de platforme (zeci…sute de tipuri), va trebui sa le obtii in mod constant cu o viteza constanta (nu 300 de link-uri azi … si inca 200 peste o luna). In momentul in care motoarele de cautare au detectat ca vrei sa faci ca site-ul tau sa para popular vei fi penalizat. Exista nenumarate filtre pentru a combate asemenea practici de SEO tocmai pentru ca motoarele de cautare sa nu-si piarda vizitatorii afisand site-uri nerelevante si de proasta calitate.
Din acest motiv … daca ati angajat pe cineva care spune ca se ocupa de SEO si face 3-4 tipuri de link-uri …riscati sa fiti penalizati ( afisarea site-ului pe locurile 100-200-500 etc … sau in cel mai rau caz .. de-indexare – adica nu va mai aparea pe nici un loc … pe nici un cuvant cheie). Veti arunca banii pe geam.
Cele mai bune pozitii pe care un site le poate avea sunt evident primele 3 locuri, apoi 9-10 si 11-12.
Daca site-ul este pe pagina 3-4 etc … este ca si cum nu ar exista.
Optimizarea va deveni din ce in ce mai grea si mai complicata pentru ca filtrele anti-spam vor fi din ce in ce mai „destepte”.
Link-urile care se obtin cel mai usor : directoare, comentarii pe bloguri, profile pe forumuri … aproape ca nu mai au nici o valoare. Ele trebuie folosite FOARTE putin pentru diversitate ! Atat!
Pentru un site nou … cel mai indicat ar fi sa incepeti cu 20-30 de link-uri in prima saptamana (nu toate intr-o singura zi) si apoi sa cresteti numarul acestora in fiecare saptamana… pana vedeti rezultate.
Exista si alte metode pentru a grabi procesul … dar aceastea nu se discuta in public tocmai pentru a nu fi preluate de altii facandu-le sa nu mai aiba valoare.
Pe piata SEO din .com exista software specializat pentru asa ceva (100$, 150$/luna, 600$, 900$ , 1500$)… tot ce aveti de facut este sa va documentati. Cautati pe forumuri.
Eu folosesc cu succes 4 programe care fac absolut orice si nu platesc pe nimeni 200 de euro pentru o treaba care programele o fac automat cand si cum vreau eu.
Sorin Frumuseanu
Nu scriu cu intentia sa-ti stric business-ul … se vor gasi naivi si necunoscatori sa te plateasca atat … no worries.
Dar poate ai obtine mai multi clienti daca ai taxa 100 RON (exact cat merita inscrierea in directoare) .
Deh, traim in Romania…
Din multitudinea de firme SEO de pe net, care sunt firmele cu care voi deja aveti o colaborare si sunteti multumiti de preturi si rezultate.