Contract de cumparare intre vanzator si cumparator

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Existenta unui contract de cumparate intre vanzator si cumparator la un magazin online este obligatorie sau poate fi confundat cu Termeni si Conditii? Daca trebuie sa-l afisez poate fi tip draft sau cum se procedeaza?

Politica de retur trebuie introdusa in Termeni si Conditii sau poate fi pusa intr-un document separat?

Rezolvat 0
Chestiuni legale George Draghici 10 ani 2 raspuns 1356 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Nu conteaza foarte mult daca este in Termeni si Conditii sau ca document separat.

  Eu personal il recomand ca document separat, pentru ca in termeni de obicei sunt scrise chestiuni ce intereseaza toti vizitatorii site-ului nu doar pe cei care cumpara. Dar in practica vad ca sunt in minoritate. 🙂

  De obicei se da un contract-tip (sau asa numit de adeziune) cu care clientii sunt de acord sau nu. Politica de retur poate sa fie pusa unde vrei tu. (separat si/sau in contract.

  Noi – ca parte a criteriilor pentru http://www.gpec.ro recomandam sa fie si ca document separat. Asta si pentru ca OG 130/2000 zice ca “Inainte de incheierea contractului la distanta comerciantul trebuie sa informeze consumatorul in timp util, corect si complet asupra urmatoarelor elemente: “(…) dreptul de denuntare unilaterala a contractului(…).

  Dar mai important decit toate astea este ca contractul sa fie incheiat valid – vezi linkurile date de Liviu. Altfel te chinui degeaba si de fapt contractul nu este opozabil clientului.

  Cel mai bun răspuns

Lasă un răspuns

Browse