Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Comunicat: NETOPIA mobilPay a depasit 1 milion de tranzactii online cu cardul in primul semestru

Valoarea medie a tranzactiilor a crescut cu 80%, de la 90 la 160 de lei.

NETOPIA mobilPay, lider local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, a inregistrat peste un milion de tranzactii online cu cardul in primul semestru al acestui an. Totodata, conform reprezentantilor companiei, tranzactia medie aproape s-a dublat in prima jumatate a acestui an, ajungând de la 90 la 160 de lei.

“Românii au inceput sa capete tot mai multa incredere in platile efectuate online, cu cardul, iar acest lucru se reflecta si in tranzactiile procesate de mobilPay in prima parte a acestui an. In plus, investitiile realizate de noi pentru a imbunatati experienta de cumparare, precum si procesul de implementare al sistemului de plata online, au contribuit la cresterea continua a businessului”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Compania a procesat in primele sase luni din acest an peste un milion de plati online cu cardul, cu 15% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea medie a unei plati a urcat de la 90 la 160 de lei in primul semestru din 2013.

Mai mult, in prima jumatate a acestui an, NETOPIA mobilPay a intermediat plati online record, pentru produse electro IT si turistice.

“Am procesat in prima parte a anului si tranzactii care au depasit 7.000 de euro pentru o achizitie de pe un site de produse electro IT, dar si platii de peste 3.500 de euro pentru bilete de avion, ceea ce dovedeste, inca o data, ca indiferent de valoarea cumparaturilor, platile online sunt la fel de sigure”, a spus Antonio Eram.

De la inceputul acestui an, peste 450 de comercianti noi sau alaturat procesatorului, de la companii din industria de turism pâna la magazine online si furnizori de servicii.

Compania a mizat in ultimii ani pe implementarea celor mai noi tehnologii in domeniul platilor mobile si pe oferirea catre comercianti a unei platforme complete, care sa cuprinda toate modalitatile de plata posibile pentru clientul final: SMS, card, cash, transfer bancar, plati in rate. Printre noutatile implementate in acest an se numara lansarea unui parteneriat cu Credit Europe Bank. In urma acestui acord, partenerii mobilPay au deja posibilitatea de a oferi clientilor si sistemul atractiv de cumparaturi in rate prin CardAvantaj. Pe de alta parte, magazinele online partenere CardAvantaj pot opta pentru solutia completa de procesare NETOPIA mobilPay.

De asemenea, NETOPIA a fost primul dezvoltator din România al unei aplicatii pentru plati cu ajutorul telefonului mobil. In prezent, prin mobilPay MasterCard Mobile se pot realiza diverse plati, precum cele de facturi sau pentru produse si servicii furnizate de diversi comercianti parteneri, reincarcarea cartelelor preplatite.

Conform estimarilor procesatorului de plati, anul trecut, numarul românilor care au platit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, iar piata de profil s-a ridicat la peste 6 milioane de tranzactii. Dintre acestea, NETOPIA mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzactii, cu 35% mai multe decât in 2011.

Despre Netopia

NETOPIA mobilPay este lider pe piata din România in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card.

In iunie 2010, NETOPIA mobilPay a devenit primul produs românesc premiat in cadrul unei competitii din Silicon Valley. Aplicatia româneasca sa situat in top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expozitii dedicate startupurilor prezente in centrul mondial al gigantilor din domeniul IT. De asemenea, aceasta a stat la baza lansarii, in martie 2013, a mobilPay MasterCard Mobile, prima aplicatie de plati mobile remote din România cu ajutorul careia clientii posesori de carduri MasterCard pot plati cu telefonul pentru produse si
servicii prezentate de comerciantii parteneri.

 

 

Leave a reply