Client fraudulos, comenzi false

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua! Ne confruntam cu urmatoarea problema:
De aproximativ 4-5 luni primim saptamanal comenzi false de la acelasi client, client inregistrat sub diverse adrese de mail, nume, numar de telefon. Datorita unor particularitati la inregistrare, am reusit sa identificam aceste comenzi si nu le-am trimis. Din pacate in ultimul timp conturile clientului sunt tot mai exacte (adresa, mail, nume) si tot mai greu de identificat comanda falsa.
Intrebarea mea este:
In Romania exista o lege impotriva acestor clienti sau un cadru legal prin care sa putem cere identificarea clientului. Multumesc!

Deschis 0
Chestiuni legale Bodea Horatiu 8 ani 10 raspuns 3439 vizualizari 0

Răspunsuri ( 10 )

  1. Concurența, invidia…

  2. Nu sunt vreun expert in domeniul legal, dar cred ca al tau client se incadreaza la “inselatorie”. Ai putea discuta cu un avocat (drept comercial).

  3. Cel mai probabil concurenta vrea sa afle la ce nr de comanda ai ajuns. Eu pateam la fel, si am schimbat sistemul astefel incat numarul variaza mereu ( si e de ordinul miliardelor )

  4. Multumesc pentru raspuns! Da, asa am sa fac!Dupa discutie cu avocatul, revin cu raspunsul. Poate fi util si altora. Multumesc!

  5. Iti dai seama la un moment dat care sunt comenzi fictive si care nu, de la nr de telefon, felul cum scrie strada, etc etc

  6. Buna ziua! Tot ce ati spus are consistenta! Am sa ma ocup si de partea tehnica si de cea legala. Va tin la curent. Va multumesc!

  7. Corect, parca asa stiam si eu: operatorii magazinului nu suna la numerele de telefon pentru confirmare comanda? Intr-o perioada era obligatoriu pasul asta.

  8. Buna! Am mai studiat profilul si am observat ca avem comenzi in fiecare luni. Sigur, cineva numara… . Multumesc!

  9. Sfatul meu : concentreaza-te pe afacerea ta, evident cineva te considera demn de luat in seama. In cazul meu, stiu cine plasa comenzile false, si n-au ajuns departe. Mult succes iti doresc!

Lasă un răspuns

Browse