Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

3% dintre toate site-urile online sunt fraudulente (studiu)

Scamadviser.com a analizat 25,5 de milioane de site-uri din baza de date proprii, folosind un algoritm care utilizeaza 40 de sursede date independente, si a concluzionat ca 3% dintre site-urile online au un scor de incredere de sub 30%, deci nu sunt de incredere. Scamadviser ia in calcul adresa IP a serverului, prezenta datelor de contact pe site, vechimea URL-ului, rating-urile review-urilor si nu numai.

Cele mai de neincredere site-uri pot fi gasite in tari foarte mici (Eritrea, Tuvalu, Benin, Swaziland), in China (12%) si SUA (9%). Tarile mari cu cele mai putine site-uri false sunt Grecia, Ungaria, Argentina si Denemarca. In Romania, de exemplu, au fost analizate 39.289 de site-uri, scorul mediu de incredere descoperit fiind de 77%, 25% dintre ele au un scor de incredere de sub 70% (ceea ce inseamna ca populatia este sfatuita sa faca o verificare suplimentara inainte de a cumpara de acolo) si 6% au un scor de incredere de sub 30%.

„Scorul de incredere Scamadviser este un indicator al sigurantei unui website. In unele tari, fraudele online sunt cobatute mai bine decat in altele. In Danemarca si Olanda, de exemplu, inainte de a cumpara un domeniu .dk sau .nl treci printr-un proces de analiza elaborat. In plus, in ultimii ani, procesul de avertizare si stopare a site-urilor false s-a imbunatatit semnificativ. Folosind algoritmi ca cei de la Scamadviser, orice tara isi poate curata numele de domenii si monitoriza constant infractorii care inncep sa foloseasca extensia respectivei tari”, explica Jorij Abraham (General Manager al Ecommerce Foundation).

Comentariu ( 1 )

  1. […] Magazinele online care vand produse false sau fac escrocherii pe Internet au un profit anual de 1 miliard $ doar in SUA, fiindu-le usor sa inregistreze un domeniu, sa inchirieze spatiu de hosting si sa puna pe picioare site-uri e-commmerce dubioase. Scamadviser.com si REACT au analizat 65 milioane de website-uri, pentru a determina unde se afla cele mai de neincredere companii de hosting din lume. Scamadviser.com ajuta lunar peste 2,5 milioane de clienti sa verifice site-uri e-commerce, acordand rating-uri bazate pe un scor de incredere (calculat in functie de 40 de surse independente de date, ca adresa IP a serverului, la datele de contact de pe site, vechimea URL-ului). Recent, Scamadviser.com a analizat 25,5 de milioane de site-uri, concluzionand ca 3% dintre toate site-urile online sunt fraudulente. […]

Leave a reply