Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

China: Bytedance (care detine TikTok) a lansat propriul serviciu de plati mobile

Compania chineza Bytedance a lansat fara mare tam-tam un serviciu de plata in-app pentru Douyin (varianta chineza a TikTok), informeaza fortune.com. Acesta se numeste Douyin Pay si se adauga optiunilor oferite de rivalii Alibaba (Alipay) si Tencent (WeChat Pay). Bytedance depusese actele pentru inregistrarea marcii „TikTok Payment” in decembrie 2020.

Aplicatia de video-sharing si-a intins antenele in lumea e-commerce-ului inca din 2017, iar in 2020 a cumparat micuta companie de tehnologii de plata Wuhan Hezhong Yibao Technology, pentru a se extinde si in domeniul platilor mobile. In China, companiile care vor sa lanseze astfel de servicii de plata au nevoie de licenta, dar Beijing-ul nu mai aproba astfel de licenta din 2016 incoace – de aceea Bytedance a achizitionat Wuhan Yibao, care avea una deja (odata cu achizitia, i s-a transferat si licenta).

Utilizatorii Douyin pot cumpara produse prin aplicatie, apasand pe clipurile video si fiind trimisi pe un marketplace online – de aceea o aplicatie de plata in-house era un pas necesar si logic. Pana la aparitia Douyin Pay, userii faceau plati prin WeChat Pay si Alipay – care, impreuna, intermediaa in jur de 90% dintre toata platile mobile din tara asiatica (piata care proceseaza plati mobile in valoare de 70 de trilioane $/an).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply