Ce solutii open source ar fi de preferat pentru un magazin de prezentare online ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut,

Ma gandesc sa adaug un plus valoare afacerii parintilor adaugand si partea de online, este vorba de comertul cu produse „de la tara” in special legume, fructe etc. care in mod clasic se comercializeaza in piete, la taraba 🙂

In prima faza ma intereseaza sa creez un magazin de prezentare online, cu preluarea comenzilor telefonic sau email.

[Nota moderatorului: probabil autorul intrebarii se gandeste la un simplu site de prezentare, un simplu CMS. Insa la fel de rapid ar pentru el si un magazin online clasic, care are si solutie de cos de cumparaturi]

Vreun sfat cu privire la o solutie open source pentru acest magazin de prezentare ?

Multumesc anticipat !

Deschis 0
Alegerea platformei Costin D. 11 ani 2 raspuns 1073 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  0
  2013-03-15T21:53:02+02:00

  Exista aici 2 notiuni putin amestecate: notiunea de site de prezentare si cea de magazin online. Am sa explic diferenta dintre ele.

  Un simplu site de prezentare are posibilitatea de administrare a articolelor si categoriilor in care clasificam respectivele articole, articole ce pot prezenta produse. Acest tip de site nu permite cosul de cumparaturi, insa poate exista un formular de contact sau de cerere de oferta pe email, si desigur un telefon in pagina de prezentare a produsului poate exista. Cererea de produs poate deci sosi la comerciant prin email sau prin telefon.

  A doua solutie este sa folosesti un magazin online clasic, care pe langa avantajele solutiei de mai sus permite adaugarea in cos a mai multor produse si inregistrarea comenzii intr-o baza de date, ce permite procesarea ei de catre comerciant foarte usor si reluarea acelui proces, stari ale comenzii, si multe alte avantaje ce vin la pachet cu solutia de ecommerce.

  Ce recomand in cazul de fata este o solutie de magazin online clasic, si recomand o solutie SaaS, software as a service, ecommerce inchiriat. In Romania sunt mai multi provideri de asa ceva, dar voi numi aici Shopmania BIZ ce are preturi foarte mici lunare, care vor permite unui comerciant de legume si fructe sa-si testeze abilitatile de comerciant.

  So, da-i bataie cu o solutie completa de e-commerce, si crede-ma e mai bine sa pornesti la drum alaturi de Shopmania BIZ. Vei vedea in timp ca am avut dreptate. Nu am acum timp sa fac o trecere in revista a avantajelor, insa ma poti contacta pe email sa stam de vorba mai mult.

  Eu iti urez succes, si as vrea cu ocazia asta sa incurajez si alti mici producatori traditionali sa isi vanda produsele pe internet, ori singuri ori prin intermediul unui alt comerciant (care colecteaza de la mai multi producatori legumele si fructele – vezi bioportal.ro). Succes!

  0
  2013-03-18T10:08:28+02:00

  Multumesc frumos !
  Voi incerca sa vorbesc cu ce-i de la Shopmania Biz.
  Initial si eu tot la wordpress ma gandisem 🙂

Lasă un răspuns

Browse