Ce poate si ce nu poate WooComerce?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Sunt incepatoare si in momentul asta singura platforma confortabila este WordPress.

As vrea sa stiu care sunt limitarile unui astfel de instrument si care sunt calitatile la care este incomparabil mai bun?

Deschis 0
Alegerea platformei Realizare magazin online Teodora Marian 9 ani 3 raspuns 1216 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Buna Teodora,

  Ai pus o intrebare foarte complicata si greu de raspuns in cateva randuri pe acest forum.

  Fiecare platforma are avantaje si dezavantaje, si nu exista o platforma perfecta pentru ecommerce. O evaluare cat de cat corecta a platformei pe care sa o implementezi pe magazinul tau se poate face eficient NUMAI in functie de nevoile specifice si situatia particulara a afacerii tale.

  Te sfatuiesc sa lasi tehnologia magazinului deoparte pentru moment si sa faci un plan in detaliu care sa cuprinda CEL PUTIN: numar si varietate de produse, structurarea produselor pe categorii, taguri si colectii, tipuri de shipping, tip si nevoi de facturare, strategii de marketing, trafic, functii marketing (ex: upsell, abandoned shopping cart, etc …), module de plata, gestionare suport clienti (chat, email, telefon, samd…), etc …. Odata aceste lucruri definite vei putea incepe cautare platformei potrivite pentru magazinul tau.

  In mesajul tau mentionezi ca esti la inceputul drumului. Pentru a contura un plan eficient te sfatuiesc sa intri in contact cu specialisti din domeniu si sa ceri consultanta pentru a demara afacerea eficient – chiar Liviu Taloi (https://ecompedia.ro/contact) ajuta multe start-upuri ecommerce offerind consultanta gratuita si de calitate.

  Ca sa raspund punctual intrebarii tale, IN GENERAL … WordPress (incluzand Woocommerce si alte pluginuri similare) este o alegere buna pentru un magazin mai mic (50-200 produse, poate si mai mult) si un buget redus. Pe WordPress gasesti foarte multe pluginuri gata programate, este updatat frecvent cu functii noi si patchuri de securitate, este usor de gestionat, interfata este simpla, este codat OK dpdv SEO, sunt costuri mai reduse de programare in cazul in care ai nevoie de ceva custom, costuri reduse de hosting, mult suport pe forumuri, tutoriale …etc.
  Parerile sunt destul de impartite cu privire la WordPress, dar sistemul este potrivit pentru cel putin 60-70% din magazinele din piata si, cu o gestionare corecta, permite upgradarea la alte shopping carturi relativ usor – asta in situatia in care iti dezvolti afacerea FOARTE MULT si ai nevoie de ceva MULT mai performant.

  Un pas in sus sunt shopping carturi medii (gen Prestashop, Open Cart, etc). Mai sus este Magento si alte varianta de CMS custom.

  Sper sa te ajute.
  E.

 2. Am luat-o un pic invers decat recomandarea ta, dar o mare parte din plan il stabilisem fara sa realizez ca imi trebuie plan 😀 Multumesc de clasificare (pt mine e de mare folos) si voi continua momentan sa folosesc WordPress. Magazinul la care visez si muncesc este cu accesorii pentru biciclete si sper ca in 2-3 luni sa il si lansez.

 3. WP e o alegere excelenta, mai ales dpv seo.
  Uneori tot e nevoie de programare, dar fiind o platforma cunoscuta, nu necesita asa de mult timp cat ar lua pentru un plugin (module se numesc in presta) custom sau cumparat.

Lasă un răspuns

Browse