Ce culori vand mai bine in e-commerce?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,
Exista cumva studii pe marginea alegerii celei mai bune combinatii de culori pentru site-urile de ecommerce?
Ce combinatii ati utilizat si care din ele credeti ca a avut un impact mai mare asupra vizitatorilor dar mai ales…asupra vanzarilor ?

Multumesc,
Adriana Epure

Deschis 0
A/B Testing, MVT Usability Adriana Epure 11 ani 2 raspuns 2635 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Buna Adriana, cele mai multe studii la granita dintre psihologie si probabilitatea unei cumparaturi vorbesc despre aceleasi culori, galben = pt tineri, rosu = pt promotii si oferte importante etc.

  Studiul publicat de KISSmetrics sub forma de infografic e foarte ok si din punctul meu de vedere este reprezentativ si in Romania. Nu am realizat un chestionar, sondaj de opinie pana acum despre acest lucru, insa din discutiile cu clientii de pana acum, clientii magazinelor online, din design-urile de site-uri de ecommerce pe care le-am avut in fata ochilor pana acum, se potrivesc concluziile de acolo intr-o proportie destul de mare. Sigur fiecare cultura are niste obiceuri printre care si folosirea anumitor culori preponderent pentru ceva. Insa in cultura comertului suntem niste copii aici in Romania, dar avem cateva mici “fixatii” culturale in zona de culoare, nu de natura sa schimbe major concluziile studiului de mai sus.

  Ce as vrea insa sa concluzionez este ca indiferent de culoarea aleasa, care va corespunde probabil targetului pe care si-l alege viitorul magazin online, trebuie sa faci dupa aceea teste in zonele sensibile si importante (butonul de adauga in cos, mesajul de pe acel buton, layout-ul de la cos, marimea fontului si culoarea la pretul de produs etc) ca sa vezi ce anume functioneaza in cazul particular al site-ului tau.

  Nu se poate spune cu exactitate ce anume culoare declanseaza pofta de cumparaturi. Totul depinde de context dar si de fondul ofertei pe care tu o prezinti. Degeaba vei alege o super culoare daca promotiile pe care le vei face vor fi privite de clienti ca putin atractive.

  Asa cum am mai aratat in prezentarile de la trainingurile mele, sunt site-uri extrem de urate si de pocite as zice, care vand mai bine uneori decat site-urile atractive. Pe langa un design foarte bun trebuie si o politica de preturi foarte buna, o abordare in pasi dpdv al persuasiunii pe site, comunicare de brand, si multe, multe altele pentru a ajunge la un site ideal, care vinde fara probleme.

  Nu te rezuma doar la alegerea unei culori pentru site, sau a unei palete de culori. Ulterior, dupa lansare, vei putea face teste si vei vedea daca ai ales sau nu bine acele culori si le vei putea schimba. Un site de ecommerce evolueaza. Nu exista “cel mai bun site de ecommerce” sau acel site 100% perfect! Eu nu il stiu. Dar stiu ca exista site-uri perfectibile.

  Succes!

 2. A/B testing pe culorile folosite in nisa si variatii dupa ele(daca ai trafic mare si in rest ai optimizat tot).

Lasă un răspuns

Browse