Cat ati plati pentru mentenanta/administrare site?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut, sunt curios cat ar fi dispus sa ofere proprietarul unui magazin online/site pentru mentenanta si/sau administrarea lunara a site-ului?

mentenanta=adaugare/stergere pluginuri, rezolvare erori, modificari de configuratie, tot ce inseamna platforma nu produse/comenzi

administrare=adaugare/stergere produse/categorii/articole, gestionare comenzi, moderare comentarii, etc.

De asemenea, sunt curios cati dintre voi apeleaza pentru asta la o persoana externa sau prefera sa faca asta in-house.

Thx

Deschis 0
Anunturi / Oferte Business Razvan M 7 ani 5 raspuns 1524 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Este simplu: cat costa un om pe raion intr-n magazin fizic? Ii asiguri spatiul si echipamentele.
  Cat costa un programator la ora sa iti faca ce ceri?
  Aduna si vezi ce iese.

 2. Din experienta mea:
  – mentenanta = externalizat. In ianuarie nu prea faci modificari la site, dar de black friday sunt mai multe. Cat costa? Depinde de complexitatea modificarilor. De la 50 de lei la cateva sute/mii de euro. Sunt firme de programare care asigura prin contract mentenanta lunara de X ore, a Y eur/ora. Ore pe care le platesti chiar daca le utilizezi sau nu. Ca la telefoni mobila.
  – administrare = in house. Iti trebuie personal care sa cunoasca produsele, domeniul, piata, etc. Putine produse + putine comenzi, merge si cu unul/doi oameni. Dar daca gama se schimba repede, sau informatiile nu vin centralizate intr-un excel/feed de la furnizor, sau magazinul nu are functionalitate de import, atunci s-ar putea sa fie nevoie de o echipa mai mare. Plus ca la preluare comenzi, iti trebuie un om cu abilitati de vanzare si rabdare, nu unul cu viteza mare de introducere produse.
  Deja vezi ca nu exista un raspuns general valabil. 🙂

 3. Buna seara,

  Mentanta si administrarea se poate in house cu personal calificat sau ele pot fi externalizate.

  Daca doriti oricare din cele doua sa le externalizati va asteptam cu un email pe office[at]activ-it.ro si vom discuta acolo mai multe detalii.

 4. Intrebarea este destul de generala.
  Un raspuns ar fi ca mentenanta/administrarea unui site poate fi vazuta ca un buget de marketing.
  Exista niste costuri fixe si care sunt cele minime pentru ca site-ul sa stea in picioare si unele (la care doar cerul este limita) care depind de imaginatia proprietarului/consultantului.
  Deci stabileste un buget care sa nu omoare afacerea si vorbeste cu un consultant online cum poti sa-ti maximizezi rezultatele folosind acei bani.

 5. Depinde de buget și de așteptări, ca de obicei.

  O soluție bună este să ai un junior plătit ca un salariat obișnuit (in-house) și un specialist (externalizat) care să ajute juniorul la nevoie, plătit orar. Plătești juniorului un curs cu specialistul, apoi îi lași să lucreze împreună – costurile sunt eficientizate cu soluția asta.

Lasă un răspuns

Browse