Care este o rata de conversie „normală” pentru traficul din Adwords?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Bună ziua,

Pentru un magazin virtual implementat relativ corect, care considerați că este o rată normală de conversie pentru traficul plătit prin Adwords? Prin conversie înțeleg comandă plasată. Știu că depinde de foarte mulți factori, însă sunt curios cam la ce rată de conversie să mă aștept la început, considerând că prețurile, cât și prezentarea produselor sunt decente.

Deschis 0
Analiza campaniilor Key Performance Indicators Optimizarea Conversiilor PPC & Adwords Web analytics basics Paul Grigore 8 ani 2 raspuns 2038 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  0
  2015-10-26T08:22:51+02:00

  Din ce citesc eu despre ecommerce in romania si citesc destul de mult, 1% este o rata buna..

  Eu personal am in jur de 0.6%, dar comanda medie este in jur de 1500 lei, evident am si marja buna si de aceea consider ca este destul de ok 0.6% in cazul meu. Posibil sa fie mai mult pentru ca am multe comenzi telefonice pe care nu le pot clasa asa usor.

  Daca ai produse cu preturi cum spui tu decente si cu concurenta medie sau mare, foloseste-te si de comparatoare, nu doar de ppc.

  0
  2015-10-26T12:26:30+02:00

  Depinde de domeniu foarte mult. Cazul nostru, bijuterii fashion, 0.1% adwords si 2% facebook, organic 10%.

  Mentionez ca in spiritul „legendei” adwords 1% am mers vreo 3-4 luni doar cu adwords care genera 10.000 de vizitatori unici lunar cu rezultate infime si bugete deloc neglijabile. Ulterior am optimizat cuvintele cheie si potrivirile sa fie mai exacte si am ajuns la 0.1%. Activitatea de optimizare e continua pe adwords.

  Facebook-ul a folosit vizual care in cazul nostru a convertit bine. Campaniile de CPC combinate cu boosturi. Cele de conversie nu au avut rezultate, desi le-am optimizat cu personalul de suport de la FB.

  Inca o observatie, adwords ne-a adus mai mult barbati si FB femei :-). Am incercat si campanii de FB pe barbati si rata a fost 0%.

  Spor la conversii.

Lasă un răspuns

Browse