Care ar fi o platforma potrivita pentru un Marketplace?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Care ar fi o platforma potrivita pentru un Marketplace? Cel mai bun exemplu pe care il pot da, ca si functionalitate, ar fi eMag Marketplace – dar la o scara mai mica.

Am avea nevoie de o platforma unde aprox. 20-30 de furnizori de imbracaminte isi pot prezinta si vinde produsele – vom incepe cu aprox. 500 de produse. Noi practic vom oferi furnizorilor doua lucruri: un loc unde sa-si prezinte produsele si procesarea platilor prin procesatorul nostru de plati (deci noi incasam suma totala a comenzii, retinem comisionul nostru si distribuim restul catre furnizor). Furnizorul livreaza produsul direct la client. Iar in caz de retur, clientul returneaza direct la furnizor dar numai cu autorizatie de retur prin intermediul platformei.

Un lucru foarte important de care e nevoie (si care probabil lipseste din majoritatea shopping cart-urilor) este o comunicare/sincronizare foarte stransa intre furnizor, marketplace si client – de la initierea comenzii si pana la finalizarea sau returul ei. Astfel, la initierea comenzii, furnizorul trebuie sa confirme disponibilitatea produsului, apoi sa confirme livrarea + tracking number. Atat noi cat si clientul sau furnizorul trebuie sa putem vedea la orice moment stadiul comenzii si sa se poata lasa note/intrebari referitoare la comanda. La retur, clientul trebuie sa primeasca aprobare, sa vada adresa pt. retur, sa poata introduce tracking number, sa poata lasa note/imagini referitoare la produs. La fel si furnizorul trebuie sa poata accepta/refuza returul si sa adauge note/imagini referitoare la produs. Toate aceste lucruri ar trebui sa se intample direct in platforma (probabil in istoricul comenzii), nu prin email-uri.

Nu in ultimul rand, platforma trebuie sa fie usor de folosit (usability bun) atat pentru furnizor cat si pentru client. Deci sa nu trebuiasca furnizorul sa mearga la facultate inca 4 ani ca sa invete Magento 🙂 . Am prefera ceva cat mai simplist la inceput

Ce ne recomandati? Ar exista o asfel de platforma? Sau trebuie facut totul de la zero?

Va multumim

.

Deschis 2
Alegerea platformei Realizare magazin online Radu 9 ani 8 raspuns 4552 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

 1. Am zambit cand am vazut ce scriai spre final.. pentru ca una din recomandarile mele sincere si crede-ma ca am vazut multe platforme, este Magento. Poate face exact ce vrei tu, multi-language, multi-store. Nu stiu insa daca nu va trebui sa mai adaugi elemente precum ar fi notificarile de care pomeneai.

  Pe de alta parte, platformele din .ro se pot customiza. Poti incerca sa ceri o oferta de pret de la principalii dezvoltatori de platforme. Sunt sigur ca vei gasi macar una cu care sa poti dezvolta ce vrei tu.

 2. Salut,
  Te invit sa analizezi si platforma Extended – http://www.extended.ro (poti analiza si o varianta Demo).
  Suntem prezenti pe piata din 2006 (www.uis.ro), iar in acest timp am oferit solutii pentru clienti ca: Adobe inc, Agricover SA (www.covera.ro), VISUAL FAN (www.allview.ro – in dezvoltare), Maguay, Voltaj etc.
  Magazinele noastre au castigat 8 premii GPeC din care 3 cel mai bun Start-up si 1 pentru Magazinul anului.
  Platforma poate fi adaptata pentru toate necesitatile clientului.
  Platforma Extended dispune de modulul de Vendori / Market place, Modul multilanguage si Multisite.
  Multumesc

 3. http://www.cs-cart.com/multivendor.html

  Una dintre cele mai bune platforme ecommerce, din toate punctele de vedere. Verifica demo, nu are tot ce vrei tu, dar este o solutie opens-source, gasesti rapid programatori pentru ce ai nevoie.

 4. Cred ca cel mai mult conteaza bugetul de la care vrei sa pornesti in dezvoltarea platformei. Daca dispui de buget maricel (zeci de mii) ti-as recomanda sa scrii de la zero cu o agentie de programare care are experienta cu proiecte ecommerce.
  Intr-un astfel de business oricum investitia mare (as zice peste 80% din bugetul total) trebuie sa fie in promovarea platformei ca sa poti ajungi la o masa critica de utilizatori atat ca si comercianti dar mai ales ca si cumparatori. Deci as zice sa tii de buget cat poti pentru marketing. Merita sa scrii de la zero daca stii exact ce faci, de exemplu replici si ai know-how-ul unui alt business foarte similar sau ai bugete pregatite pe minim 1 an, pana sa te gandesti la breakeven.

  Pentru un buget ceva mai mic recomand atat pe Radu (contentspeed.ro) cat si pe Adrian (extended.ro), ambii fac o treaba foarte buna si au platforme solide si customizabile in directia pe care o vrei tu.

 5. Platforma romaneasca FamShop are un modul de marketplace, mai multe detalii pe site: http://www.famshop.ro

 6. https://pofitec.com/multi-vendor-shopping-cart-software.php

  One of the best ecommerce platforms in all respects. Check the demo, do not have everything you want, but it’s an open-source solution, find best ecommerce software solution support to build your own ecommerce platform as per your business requirements quickly for what you need.

 7. De departe CS-Cart Multi-Vendor este perfect adaptata pentru piata online din Romania, open source, un marketplace cu Module, Template-uri, multi moneda, multi language s.a.m.d.
  Foarte usor de administrat/configurat, o gramada de tutoriale video si suport excelent in Romania.
  Detalii complete poti gasi la noi pe site netSEO.ro (https://www.netseo.ro/magazin-online/platforma-ecommerce-multi-vendor-platforma-marketplace/) cat despre costuri licenta pe cscart.ro (https://www.cscart.ro/multi-vendor-software-licenta-pe-viata.html)

 8. Pana la urma ce platforma ati ales?
  Oare exista un sistem automatizat care sa permita distribuirea baniilor colectati se la cumparatori catre vanzatori?

Lasă un răspuns

Browse