Cadrul legal pentru afacere online dropship in SUA

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna,

Pentru o afacere de tip dropshipping in SUA (eu locuiesc in Romania, dar produsele sunt livrate din SUA catre clienti care locuiesc in SUA), de ce forma de autorizare am nevoie? Am nevoie de avize speciale? Trebuie sa platesc TVA? Trebuie sa respect legile din Romania legate de magazinele online (de exemplu sa am link catre ANPC pe site-ul meu care vinde in SUA mi se pare fara sens)? Trebuie sa am casa de marcat si sa emit bonuri fiscale?

De asemenea, orice alte detalii legate de cadrul legal de care am nevoie pentru o astfel de afacere sunt binevenite.

Nu am reusit sa gasesc mai nimic pe tema asta pe internet in Romania, deci sper ca ma puteti lamuri cat de cat. Momentan vreau sa imi fac o idee generala despre cadrul legal necesar pentru o astfel de afacere, inainte sa ma hotarasc daca intru in business.

Multumesc mult pentru timpul acordat!

Deschis 0
Chestiuni legale Contractele cu furnizorii Logistica Organizare magazin online madrid 7 ani 3 raspuns 5095 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

    0
    2017-07-17T11:52:08+03:00

    Salut,

    O varianta ar fi serviciul Atlas de la Stripe.

    Mai multe detalii aici : https://stripe.com/atlas

    Numai bine.

  1. Buna,

    O astfel de afacere se poate organiza ca un simplu SRL in Romania, inclusiv varianta SRL-D daca nu ati mai detinut alte firme anterior.
    Entitatea va functiona conform reglementarilor din Romania, in acest sens trebuind sa indeplineasca toti pasii si toate cerintele legale: inregistrare la ONRC, la ANAF, obligatii privind tinerea contabilitatii (contabil angajat sau colaborare cu un expert contabil membru CECCAR), obligatiile referitoare la ANPC.
    In cadrul comertulului on-line in care incasarile se fac online sau in numerar prin intermediul unui curier, nu este necesara casa de marcat si emiterea bonurilor fiscale.
    Din punct de vedere a fluxului de business veti avea o achizitie de bunuri din SUA urmata de o livrare de bunuri in SUA. Bunurile nu parasesc teritoriul SUA .
    Legat de obligatii privind TVA cele doua operatiuni sunt neimpozabile in Romania, achizitia nefiind considerarata import si livrarea nefiind considerata export. Ele se raporteaza doar in decontul de TVA insa nu implica obligatii de plata.
    Pe de alta parte, este posibil sa existe anumite obligatii din punct de vedere al legislatiei fiscale americane.

    Legat de cadrul legal, comertul on-line este supus anumitor reglementari speciale :
    -Legea 365/2002 privind comertul electronic si HG 1308/2002 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic;
    -OPANPC 72/2010- privind unele masuri de informare a consumatorilor;
    -Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
    -Legea concurentei nr. 21/1996.

  2. Salut,
    Cum ai rezolvat pana la urma, ai pornit afacerea. Si eu sunt imi deschid acum SRL tot pentru un e-shop si vreaun sa fac dropshipping din SUA in Romania. Daca te-ai apucat de treaba sunt curios sa stiu ce experienta ai avut pana acum.

Lasă un răspuns

Browse