Bugetul de marketing

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna seara,
O intrebare de planificare a bugetului de marketing . Cam ce procent din cifra de afacerii alocati bugetului de marketing ? ( argumente > ) Multumesc

 

MODERATOR [Liviu TALOI]: intrebarea e prea generalista, nu ma astept la multe raspunsuri utile pentru tine.. insa, o las, ar trebui completata cu mai multe informatii, altfel vorbim discutii.

Deschis 0
Generalitati Planul de afaceri Sebastian Bala 9 ani 6 raspuns 2828 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

  0
  2015-03-04T16:53:28+02:00

  Sub 10% nici nu ar trebui luat in discutie. Problema este insa distributia pe diversele canale si activitati si eficienta lor.

  0
  2015-03-04T20:53:22+02:00

  Aveti dreptate – intrebarea variaza in functie de foarte multi parametri, insa am lasant topicul tocmai datorita multor intrebari pe care le primesc si curiozitati tinerilor antreprenori care vor sa lanseze o afacere si nu cunosc detalii de genul si presupune ca din experienta celor de pe ecompedia putem scoate niste cifre.
  Personala ca si sugestie in it, afaceri medii, nisate am folosit utiliziat aprox 10% din afacere. Avem pareri si din alte domenii ?

 1. 100% in seo de la inceput, nu se pune magazinul online pana nu e verde de la firma sau departamentul de seo.
  Design se mai poate readapta pe parcurs.
  Altfel te trezesti cu zeci/sute de categorii cu probleme care necesita luni de scris specificatii si urmarit remediere erori pentru firmele de programare care au facut magazinul.
  Tocmai am dar un raport la un magazin maricel, invitandu-l sa ceara si alte pareri aici.

 2. Ce vreau sa spun: se pierde o gramada de timp cu alegerea a mii de floricele si dungulite pt „fata” magazin, urmand „trantirea” magazinului online, sa fie acolo ca e frumos.
  Apoi dau din colt in colt ca nu se indexeaza, ca apar erori in webmastere sau chiar pentru ca magazinul a fost deja penalizat.
  Analiza a sute de mii de pagini/imagini generate gresit dureaza, apoi se vaita ca nu mai au buget pentru remedierea erorilor sau refacerea totala a magazinului.
  Pentru mine e ok, am prieteni care ii pot ajuta cu campanii adwords/facebook/banner urmand sa cotizeze acolo pana vor ramane si fara acele bugete.

  0
  2015-03-08T17:12:14+02:00

  Interesante raspunsurile si Multumesc Bogdan, Sorin.. Multumesc Gabriel… Avem poate niste parerii din experienta ” pe cateva nise” cam ce procent recomandati sa aloce un start-up ?

  0
  2015-04-08T17:26:14+03:00

  Sfatul meu este sa incepi cu 5 campanii(ex.)/ si 10 lei/campanie/zi.
  Deja dupa prima luna poti sa-ti faci o idee despre rentabilitate. Adwords te ajuta foarte mult cu sugestii si costuri.

Lasă un răspuns

Browse