Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Brazilia: WhatsApp a introdus platile online, direct prin chat

Vestea ca, din 15 iunie 2020, aplicatia WhatsApp (care apartine companiei Facebook Inc.) permite utilizatorilor sa trimita bani prietenilor din lista sau afacerilor locale a fost anuntata de Mark Zuckerberg pe contul personal de Facebook. Schimbul monetar este la fel de simplu ca share-uirea de poze si de mesaje, permitand micilor afaceri sa foloseasca WhatsApp si pentru vanzari online.

„Pentru a face asta, am folosit Facebook Pay, care ofera o modalitate sigura si solida de a face plati in aplicatiile noastre. Vreau sa multumesc tuturor partenerilor nostril, care ne-au ajutat. Lucram cu banci locale, printre care Banco do Brasil, Nubank, Sicredi, dar si Cielo, procesatorul de plati nr. 1 pentru comerciantii din Brazilia. Brazilia este prima tara in care lansam la scara larga platile prin WhatsApp. Vor urma mai multe!”, a scris online CEO-ul Facebook.

Ulterior, reuters.com a oferit mai multe detalii. Platile vor fi gratuite pentru persoane fizice, dar comerciantii vor trebui sa plateasca o taxa. Acestea sunt procesate cu ajutorul companiei Cielo (cel mai mare operator brazilian de carduri de cresit si debit), ale carei actiuni au crescut cu 30% odata cu anuntul facut de Zuckerberg.

Sistemul de plata online a fost deja testat de WhatsApp in India, in 2018: tara asiatica are cei mai multi utilizatori de WhatsApp din lume, iar Brazilia se afla pe locul 2 in top (cu peste 120 de milioane de useri). Deoarece numeroase afaceri de mici dimensiuni utilizeaza de multa vreme aplicatia in scop de marketing, pentru a trimite clientilor cataloage sau a le raspunde la intrebari, platile oline prin chat erau pasul urmator. In vara anului trecut, Facebook negocia si cu procesatorii de plati digitale din Indonezia, in acelasi scop.

Leave a reply