Factura si/sau bon fiscal in colet la plata cu cardul pe site

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Daca un magazin online comercializeaza produse catre clienti pers fizice.. ce trebuie mai exact sa se regaseasca in colet dpdv contabilicesc si in functie de metoda de plata.

1. Plata ramburs – factura.. fara bon fiscal sau chitanta. Asta s/a lamurit

Dar pentru:
2. Plata prin card bancar direct la magazin pe site
Ce trebuie sa primeasca clientul in colet? Factura ?

3. Plata prin virament bancar la una, doua sau mai multe zile de la data comentzii.
Ce trebuie sa primeasca clientul in colet? Factura ?

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune andreiarabolea 7 ani 5 raspuns 4362 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. dai factura logic la tot

  0
  2017-07-16T11:35:48+03:00

  In cazul 2 – emiti factura daca plata a fost acceptata de procesator. In cazul 3, la fel – emiti factura fiscala dupa confirmarea platii. Nu te sfatuiesc sa emiti facturi pana nu ai confirmarile de plata

  0
  2017-07-16T16:06:03+03:00

  de ce? ce legatura are una cu alta?

  0
  2017-07-17T11:38:46+03:00

  Buna ziua,

  1. factura in orice caz. Daca primesti banii in cont este ok doar factura, daca ii primesti in plic in momentul in care ajung banii emiti bon fiscal

  2. factura

  3. factura

 2. Buna,

  Presupunem ca efectuati livrari la persoane fizice din Romania.
  1. La plata ramburs curierul care incaseaza contravaloarea livrarii va elibera chitanta. In acest caz dvs nu trebuie sa detineti casa de marcat si sa eliberati bon fiscal.
  Potrivit OUG 28/2009, se excepteaza de la obligatia de a detine casa de marcat, comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda.
  In colet puteti sa introduceti factura. Alternativ aceasta poate fi trimisa si in format electronic, pe email de exemplu.
  2. La plata cu cardul clientul primeste de la dvs doar factura.
  3. La plata cu virament se aplica prevederile de la punctul 2.

  Un alt document care poate fi inclus in colet in cazul in care nu s-a emis inca factura este avizul de insotire a marfii, un document de insotire a marfii pe timpul transportului. Avizul de insotire a marfii se intocmeste de catre entitile care nu au posibilitatea intocmirii facturii în momentul livrarii produselor, marfurilor sau altor valori materiale, precum si in alte situatii stabilite prin procedurile proprii ale entitii.
  Asadar, in colet puteti introduce in format fizic factura sau avizul de insotire a marii, urmand ca factura sa fie emisa si trimisa ulterior, sau le puteti trimite doar in format electronic.

  Ca si o observatie, curierii vor anexa coletului un awb – care este un document de transport si care permite de cele mai multe ori urmarirea online a comenzilor.
  De asemenea, in colet se poate gasi certificatul de garantie care alternativ poate fi trimis si online.

Lasă un răspuns

Browse