Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Exploreaza Beneficiile Inteligentei Artificiale in Email Marketing. 10 feluri in care poti folosi ChatGPT

chatgpt newsman email marketing

In peisajul digital actual competitiv, Inteligenta Artificiala (AI) revolutioneaza modul in care business-urile abordeaza email marketing-ul. Unul dintre cele mai puternice instrumente AI disponibile in acest moment este ChatGPT. Lansarea versiunii 3.5 din noiembrie 2022, l-a propulsat direct ca fiind unul dintre cele mai populare buzzwords de pe Google. 

In acest articol, vei afla: 

Ce este ChatGPT? Definitie

ChatGPT, prescurtare de la „Generative Pre-trained Transformer”, este un model de limbaj dezvoltat de OpenAI, care foloseste algoritmi de invatare automata. Intelege si genereaza text asemanator cu al omului pentru orice continut scris, precum: email-uri, articole. Poate fi folosit pentru multiple sarcini de procesare a limbajului natural precum: raspunsul la intrebari, rezumarea textului, completarea solicitarilor, traducerea limbii si generarea de mesaje sau conversatii. Este capabil sa inteleaga si sa raspunda in limbaj natural, ceea ce il face un instrument valoros pentru companiile care doresc sa-si imbunatateasca eforturile de email marketing

Pentru ce tipuri de campanii de email poti folosi ChatGPT?

ChatGPT poate fi folosit pentru a genera continut pentru o varietate de campanii de email, de la welcome emails la newslettere si emailuri promotionale, la campanii de solicitare feedback si reactivare abonati. Poti genera subiecte si continut variat pentru fiecare dintre ele. 

Iata 15 exemple de campanii de email pentru care poti utiliza ChatGPT, furnizate chiar de aplicatie:

chatgpt exemple de content campanii email marketing

Lasam mai jos si varianta text, pentru cei care vor sa adauge toate aceste 15 tipuri de campanii de email in strategia lor de email marketing, chiar daca le genereaza sau nu cu ChatGPT.

 1. Welcome email: „Welcome to Our Community”
 2. Newsletter: „Stay Up-to-Date with Our Latest Offerings”
 3. Promotional email: „Limited Time Offer: 20% Off Your Next Purchase”
 4. Abandoned cart email: „Don’t Miss Out on Your Cart items”
 5. Re-engagement email: „We Miss You, Get a Special Discount”
 6. Win-back email: „Come Back and Enjoy Our Services with a Special Offer”
 7. Post-purchase email: „Thank You for Your Purchase, Here’s What’s Next”
 8. Birthday email: „Happy Birthday, Enjoy a Special Gift”
 9. Feedback request email: „Tell Us What You Think, Win a Prize”
 10. Up-sell email: „Upgrade Your Experience with Our Premium Offer”
 11. Cross-sell email: „Complete Your Purchase with These Recommended Products”
 12. Survey email: „Help Us Improve Our Services with Your Feedback”
 13. New product launch email: „Introducing Our Latest Innovation”
 14. Limited stock alert email: „Last Chance to Grab Your Favorite Product”
 15. Abandoned search email: „Find What You’re Looking for with Our Help”.

Nota: ChatGPT are si varianta in romana, dar este mai relevant si mai cuprinzator in engleza.

Exemple de variante de email newsletters generate de ChatGPT

Cu ChatGPT poti genera usor variante de titluri pentru acelasi email newsletter, pe care le poti personaliza dupa bunul plac, pentru a rezona cu brandul tau. Iata cateva exemple.

Email Newsletter Promotional, cu 2 variante de titluri si continut:

Email de tip Re-engagement, cu 2 variante de titluri si continut:

10 feluri in care poti folosi gratuit ChatGPT pentru email marketing

1. Generare de titluri personalizate de emailuri

Cu ajutorul ChatGPT, poti genera titluri de emailuri personalizate pe baza comportamentului destinatarilor, a datelor demografice și a engagement-ului anterior. Acest lucru te va ajuta la cresterea ratelor de deschidere a campaniilor si va genera mai multe conversii.

Exemplu: „10% reducere la prima comandă, Pau!l”

Trimiterea de newslettere personalizate e deja posibila in platforme de email marketing precum NewsMAN si pentru un plus de inspiratie, poti folosi ChatGPT pentru generare de idei de titluri relevante.

2. Generare de continut dinamic pentru newsletter

De asemenea, poti genera continut dinamic pentru campaniile tale de email personalizate, pe baza comportamentului destinatarului si a activitatii sale anterioare. Acestea pot include recomandari personalizate, salutari si oferte promotionale.

Exemplu: „Buna Maria, am observat ca ti-a placut cel mai recent produs al nostru, ai vrea sa arunci o privire la produse similare?”

3. Generare de descrieri de produse, continut pentru emailuri si testimoniale:

De ce sa nu profiti de puterea inteligentei artificiale cand vine vorba de magazinul tau e-Commerce? ChatGPT AI poate genera continut nou si unic pentru campaniile tale de e-mail, cum ar fi: descrieri de produse, continut pentru emailuri si marturii ale clientilor. Acest lucru te va ajuta iti pastrezi campaniile actuale si relevante.

Exemplu: „Clientii nostri iubesc calitatea si usurinta in utilizare a produselor noastre”.

4. Generare de titluri si continut pentru A/B Testing campanii de email

Cu ajutorul ChatGPT poti face A/B Testing pentru campaniile de e-mail, generand variatii ale continutului si ale liniilor de subiect. Acest lucru te va ajuta sa-ti optimizezi campaniile si sa iti implicit rentabilitatea investitiei. Afla cum poti utiliza AB testing in platforma de newsletter  NewsMAN

Exemple de variante de titluri pentru AB Testing: „Produs nou: 10% reducere” vs „Oferta exclusiva: 10% discount”.

Platforma NewsMAN suporta si MVT (Multivariate Testing) de subiect si continut, astfel ca poti folosi ChatGPT pentru cate idei de subiecte de newsletter vrei si apoi NewsMAN pentru a vedea care performeaza cel mai bine, din punct de vedere rata de deschidere sau click.

5. Informatii predictive

Folosing ChatGPT, poti analiza datele clientilor si poate oferi informatii predictive despre comportamentul si preferintele clientilor. Acest lucru te va ajuta sa iei decizii in cunostinta de cauza si sa imbunatatesti relevanta campaniilor.

Exemplu: „Este probabil ca Maria sa cumpere in urmatoarele 7 zile.”

6. Chatbots

ChatGPT poate fi integrat cu chatbot-uri pentru a gestiona intrebarile clientilor, pentru a oferi asistenta si pentru a colecta feedback-ul lor. Acest lucru le va imbunatati experienta si le va creste creste gradul de satisfactie.

Exemplu: „Buna, cu ce te pot ajuta astazi?”

De ce sa nu ai mai mult timp pentru alte lucruri de care are nevoie afacerea ta?

7. Lead scoring

Un alt mod interesant in care poti folosi ChatGPT pentru email marketing estepoate analiza comportamentul si implicarea clientilor pentru a obtine noi clienti potentiali in functie de nivelul lor de interes. Acest lucru te ajuta sa prioritizezi eforturile de vanzari si sa cresti numarul de conversii.

Exemplu: “Hot Lead: Marius M. este interesat de produsul nostru.”

In platforma de email marketing NewsMAN, poti segmenta abonatii dupa gradul de interes folosind regula proprietati abonat > Star 1-5.

8. Emailuri automate, campanii drip si emailuri tranzactionale

Un alt mod de folosi ChatGPT pentru email marketing este automatizarea sarcini de rutina, cum ar fi trimiterea de e-mailuri de bun venit, confirmari si follow-ups. Acest lucru va economisi timp si efort pentru echipa ta de marketing si va imbunatati experienta clientilor.

Exemplu: „Va multumim ca v-ati abonat la newsletter-ul nostru, ramaneti la curent cu ofertele si actualizarile exclusive”. Acest lucru este deja acoperit de serviciul de email marketing avansat NewsMAN, dar poti folosi ChatGPT pentru idei si variante de titluri si continut ale campaniilor.

9. Segmentare clienți

Poti analiza datele clientilor si segmentai publicul pe baza datelor demografice, a comportamentului si a implicarii anterioare. Acest lucru va imbunatati relevanta si eficacitatea campaniilor tale de e-mail.

Exemplu: „O oferta speciala pentru clientii nostri fideli”. 

Functia de segmentare avansata dupa datele abonatilor si alte variabile personalizate este disponibila in platforma de newsletter NewsMAN. Iti recomandam sa colectezi cat mai multe date ale abonatilor prin intermediul formularelor de abonare si sa instalezi de asemenea NewsMAN Remarketing pentru a beneficia de sortarea in functie de preferintele comportamentale de browsing si shopping. Idei de continut cu privire la campaniile de email segmentate, vei putea genera direct din ChatGPT.

10. Feedback clienti

Poti aduna feedback-ul clientilor prin sondaje si scor NPS. Acest lucru te va ajuta sa intelegi sentimentul clientilor si sa le imbunatatesti experienta.

Exemplu: „Cat de probabil este sa recomanzi produsul nostru unui prieten?”

Personalizeaza si trimite in cateva click-uri, emailuri automate de review comanda si de sondaj NPS, direct din platforma de email marketing NewsMAN, iar ChatGPT il poti pentru idei sau analiza avansata de metrici.

Concluzii despre folosirea ChatGPT in email marketing

In concluzie, ChatGPT este un instrument AI puternic care poate imbunatati foarte mult eficacitatea campaniilor tale de email marketing. Prin valorificarea capabilitatilor sale de procesare a limbajului natural, poti genera continut de inalta calitate, care sa creasca considerabil gradul de implicare al abonatilor si sa genereze conversii. Speram ca iti vor fi utile cele 10 moduri prezentate mai sus de folosire gratuita ChatGPT in email marketing, printre care amintim crearea de linii dinamice de subiect pentru newsletter, scrierea de emailuri cu continut persuasiv, generarea de salutari personalizate si multe altele.

Folosind NewsMAN si  ChatGPT in strategia ta de email marketing, poti economisi timp si efort, sporind astfel impactul campaniilor, iar posibilitatile pentru campaniile tale de email marketing sunt cu adevarat nelimitate. La NewsMAN, ne angajam sa oferim clientilor nostri cele mai bune instrumente si resurse pentru a reusi in eforturile lor de email marketing. Indiferent daca esti la inceput sau esti un profesionist experimentat, platforma noastra are tot ce ai nevoie pentru a crea si trimite campanii de email de succes. 

Incepe chiar azi sa le folosesti impreuna si culege beneficiile email marketing-ului bazat pe inteligenta artificiala! Daca nu ai deja un cont gratuit NewsMAN, te invitam sa creezi unul chiar acum, pentru a explora intreaga gama de functii si beneficii pe care platforma de email marketing si marketing automation are de oferit. 

creare cont email marketing

Despre Florina Coca

Marketing Manager at newsman.com (email marketing platform)

Follow Me

Leave a reply