Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Amazon Prime Day 2017 a fost un nou record: cifre si statistici

prime-day-2017

La mijlocul lunii iulie, Amazon a ajuns la a treia editie de Prime Day – ziua de reduceri destinata abonatilor Amazon Prime, care, in 2016, a fost cea mai de succes zi de reduceri din istorie in SUA si cea mai de succes zi de shopping din istoria Amazon. Acest Black Friday de vara a avut loc in 13 tari pe 10 – 11 iulie si a batut toate recordurile anterioare, anunta econsultancy.com.

Prime Day a fost lansata de Amazon in 2015, la aniversarea de 20 de ani a gigantului online cu sediul in Seattle, si a devenit una dintre cele mai importante zile de cumparaturi la pret redus din lume. Anul acesta, compania a vandut cu 60% mai multe produse fata de Prime Day 2016, cand facuse un total estimat de 500 – 600 milioane $. Prin urmare, editia 2017 a devenit cea mai de succes zi de shopping din istoria Amazon, cu vanzari estimate la peste 1 miliard $!

In cifre, Prime Day 2017 a mai insemnat:

  • zeci de milioane de membri si-au folosit abonamentul Prime (care costa 99$/an sau 10,99 $/luna), cu 50% mai multi decat anul trecut pe vremea asta
  • a fost ziua cu cel mai mare numar de abonati Prime noi din istoria Amazon
  • cel mai bine vandut produs a fost boxa Echo Dot, care a fost redusa de la 49,99$ la 34,99$ (cu 30%, deci); redusa a fost si varianta mai mare, Echo, de la 179,99$ la 89,99$; rezultatul a fost ca Amazon a dublat numarul de dispozitive Echo vandute in SUA si a triplat numarul celor vandute in toata lumea, fata de Prime Day 2016
  • unii vanzatori de pe marketplace au avut vanzari mai mari cu peste 1.000% (ca Simply Gum, care a participat pentru prima data la evenimentul de reduceri si a oferit discounturi de 20% la produsele proprii)

Raspunde la aceasta intrebare