Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Amazon e criticat in Chicago, dupa ce a instalat lockere de livrare in parcuri

Amazon a instalat 49 de lockere in parcurile publice din Chicago (si planuieste instalarea unor alte 53), iar localnicii nu sunt deloc incantati, citim pe boondoggle.substack.com. Asta pentru ca lockerele (in care poti lasa retururi si din care poti prelua comenzi online) blocheaza unele alei si nu aduc deloc profituri enorme in buzunarele municipalitatii: orasul Chicago va fi platit de Amazon cu cel mult 137.600 $, pentru folosirea acestor spatii publice, arata documentele oficiale.

Criticile legislativului si ale locuitorilor locali au determinat Amazon sa opreasca momentan progresul proiectului si sa indeparteze lockerele din parcuri. Acest incident este emblematic pentru doua tendinte nocive si pentru platitorii de taxe, si pentru comunitatile locale: gigantul online cu sediul la Seattle foloseste din ce in ce mai mult resursele publice pentru a-si creste monopolul, iar Chicago (si statul Illinois) depind prea mult de parteneriate cu astfel de companii private, care au drept rezultat costuri publice.

In total, Amazon a primit subventii in valoare de peste 4 miliarde $ in intreaga tara, majoritatea sumei fiind investita in constructia de depozite si dezvoltarea retelei de distributie proprii. Acestea sunt apoi folosite de companie in detrimentul afacerilor locale, care nu pot rivaliza cu Amazon. Doar in zona orasului Chicago, compania e-commerce a primit pana acum subventii in valoare de 741 milioane $, sume care provin in mare parte din comunitatile de culoare de aici. Membri ia acestora s-au ales, la schimb, cu locuri de munca prost platite in depozite, servicii publice deficitare si trafic si poluare crescute. Care ar putea creste si mai mult, daca in regiune se va construi un al treilea aeroport, care ar deveni un hub Amazon, pe masura ce platforma e-commerce vrea sa scoata din schema livrarilor online companiile de curierat UPS si FedEx.

Leave a reply