Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Amazon a ajuns sa valoreze 1 bilion $

Recent, Amazon a devenit a doua companie la nivel mondial care valoreaza peste 1 bilion $ (dupa Apple, care a reusit acelasi lucru in august), scrie nytimes.com. Evenimentul a avut loc pe 4 septembrie, cand actiunile gigantului online cu sediul la Seattle au crescut – temporar – la valoarea de 2.050,5 $, scazand ulterior.

Din fiecare dolar cheltuit pe cumparaturi online in America, in buzunarele Amazon intra 49 de centi. CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, este aproape la fel de bogat ca Bill Gates si Warren E. Buffett la un loc. Cu peste 550.000 de angajati si un venit anual de 178 miliarde $, compania este celebra gratie faptului ca vinde orice, livreaza rapid si vine mereu cu ceva nou pe piata: a inceput cu un nou mod de a cumpara carti (pe Internet) si a continuat cu un nou mod de a citi (e-book-uri pe Kindle), un nou mod de a publica (CreateSpace), un nou mod de a oferi servicii de Internet (Amazon Web Services), un nou mod de a livra produsele cumparate (Amazon Prime si, mai nou, dronele), un nou mod de a-ti transforma casa intr-una high-tech (Alexa).

Compania se afla intr-un proces de inovatie constant, rateurile pe care le da (vezi Kindle Singles) trec neobservate, iar ideile noi pe care le introduce pe piata sunt considerate SF: un centru de fulfillment aerian, care sa zboare la 13.700 m inaltime si sa-ti livreze mancare calda, cu drone; un sistem de livrare a coletelor direct in curte, protejandu-le cu un airbag.

Despre Monica PopescuEntry

Raspunde la aceasta intrebare