Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon a ajuns sa valoreze 1 bilion $

Recent, Amazon a devenit a doua companie la nivel mondial care valoreaza peste 1 bilion $ (dupa Apple, care a reusit acelasi lucru in august), scrie nytimes.com. Evenimentul a avut loc pe 4 septembrie, cand actiunile gigantului online cu sediul la Seattle au crescut – temporar – la valoarea de 2.050,5 $, scazand ulterior.

Din fiecare dolar cheltuit pe cumparaturi online in America, in buzunarele Amazon intra 49 de centi. CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, este aproape la fel de bogat ca Bill Gates si Warren E. Buffett la un loc. Cu peste 550.000 de angajati si un venit anual de 178 miliarde $, compania este celebra gratie faptului ca vinde orice, livreaza rapid si vine mereu cu ceva nou pe piata: a inceput cu un nou mod de a cumpara carti (pe Internet) si a continuat cu un nou mod de a citi (e-book-uri pe Kindle), un nou mod de a publica (CreateSpace), un nou mod de a oferi servicii de Internet (Amazon Web Services), un nou mod de a livra produsele cumparate (Amazon Prime si, mai nou, dronele), un nou mod de a-ti transforma casa intr-una high-tech (Alexa).

Compania se afla intr-un proces de inovatie constant, rateurile pe care le da (vezi Kindle Singles) trec neobservate, iar ideile noi pe care le introduce pe piata sunt considerate SF: un centru de fulfillment aerian, care sa zboare la 13.700 m inaltime si sa-ti livreze mancare calda, cu drone; un sistem de livrare a coletelor direct in curte, protejandu-le cu un airbag.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] Amazon au crescut cu 270% in ultimii 3 ani, compania a ajuns recent sa valoreze 1 bilion $, iar Jeff Bezos este cel mai bogat om de pe planeta, cu o avere neta de 143,3 miliarde $. Cu un […]

Leave a reply