Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Amazon a ajuns sa valoreze 1 bilion $

Recent, Amazon a devenit a doua companie la nivel mondial care valoreaza peste 1 bilion $ (dupa Apple, care a reusit acelasi lucru in august), scrie nytimes.com. Evenimentul a avut loc pe 4 septembrie, cand actiunile gigantului online cu sediul la Seattle au crescut – temporar – la valoarea de 2.050,5 $, scazand ulterior.

Din fiecare dolar cheltuit pe cumparaturi online in America, in buzunarele Amazon intra 49 de centi. CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, este aproape la fel de bogat ca Bill Gates si Warren E. Buffett la un loc. Cu peste 550.000 de angajati si un venit anual de 178 miliarde $, compania este celebra gratie faptului ca vinde orice, livreaza rapid si vine mereu cu ceva nou pe piata: a inceput cu un nou mod de a cumpara carti (pe Internet) si a continuat cu un nou mod de a citi (e-book-uri pe Kindle), un nou mod de a publica (CreateSpace), un nou mod de a oferi servicii de Internet (Amazon Web Services), un nou mod de a livra produsele cumparate (Amazon Prime si, mai nou, dronele), un nou mod de a-ti transforma casa intr-una high-tech (Alexa).

Compania se afla intr-un proces de inovatie constant, rateurile pe care le da (vezi Kindle Singles) trec neobservate, iar ideile noi pe care le introduce pe piata sunt considerate SF: un centru de fulfillment aerian, care sa zboare la 13.700 m inaltime si sa-ti livreze mancare calda, cu drone; un sistem de livrare a coletelor direct in curte, protejandu-le cu un airbag.

Raspunde la aceasta intrebare