Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Amazon a marit suma pentru livrarea gratuita, cu 40%

amazon

Mai nou, trebuie sa comanzi produse in valoare de cel putin 49 $ de pe Amazon.com, daca vrei sa beneficiezi de livrare gratuita, scrie blogs.wsj.com. Gigantul online originar din Seattle vrea cu orice pret sa convinga pe toata lumea ca cea mai buna solutie e un abonament la serviciul Amazon Prime (care, contra sumei de 99 $/an, ofera livrare gratuita, streaming de filme, seriale si muzica).

Asta pentru ca abonatii Prime cheltuie, intr-un an, sume de aproximativ doua ori mai mari decat clientii obisnuiti ai site-ului. La un numar de membri Prime estimat a atinge 40-60 de milioane de persoane, in buzunarele Amazon intra in jur de 4-6 miliarde $. In octombrie 2013, compania a marit suma minima pentru comanda livrata gratuit la 35 $, dupa 10 ani in care suma era de 25. Iar acum suma a atins 49 de dolari, cu 40% mai mult! Explicatia oferita a fost seaca: „Din cand in cand, ne revizuim optiunile legate de livrare”.

In plus, gigantul online incearca sa reduca semnificativ costurile legate de livrare, care au crescut cu 37% in ultimul semestru din 2015 (atingand 4,17 miliarde de dolari). Competitorii Amazon cer clientilor sa comande bunuri in valoare de minim 25 $ (Target.com), 35 $ (Jet.com) si 50 $ (Wal-Mart) pentru livrari gratuite.

Raspunde la aceasta intrebare