Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Alibaba a batut iar recordul cu Singles’ Day: vanzari de 30,8 miliarde $!

Asa cum am scris deja, Alibaba a avut planuri mari pentru editia cu nr. 10 a Singles’ Day, mega-evenimentul de shopping anual chinezesc. Planuri care i-au iesit, citim pe cnbc.com: de Singles’ Day, in 24 de ore, s-au vandut produse in valoare bruta de 30,8 miliarde $ (adica 213,5 miliarde yuani), cu 27% mai mult YoY (in 2017, cifra fusese de 25,4 miliarde $, un record istoric!). Procentul de crestere este insa mai mic decat cel de anul trecut, cand acesta a fost de 39%.

La primul miliard s-a ajuns rapid – dupa numai 1,25 minute de la startul mega-evenimentului de cumparaturi online asiatic (la care au fost prezente Miranda Kerr si Mariah Carey, alaturi de fondatorul Jack Ma). Dupa o ora, s-a trecut de 10 milioane $ (cifra l-a care s-a ajuns cu 5,21 minute mai repede decat acum 12 luni).

Comparativ, Prime Day-ul Amazon din iulie ar fi generat, estimativ (compania nu face publice cifrele exacte), 4 miliarde $, din vanzarea a 100 de milioane de produse in 17 tari. Iar in weekendul de Black Friday, combinat cu Cyber Monday (23 – 26 noiembrie), se estimeaza ca se va ajunge la 14,95 miliarde $, pe 4.500 de site-uri americane.

Raspunde la aceasta intrebare