Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

95 de infractori e-commerce, prinsi de Europol, cu ajutorul a 28 de tari, inclusiv Romania

frauda onlineO operatiune complexa (la care au participat 28 de tari, inclusiv Romania) desfasurata in perioada 4 – 15 iunie a dus la arestarea a 95 de infractori online profesionisti, membri ai unor grupuri infractionale organizate, care au comis in jur de 20.000 de tranzactii folosind carduri false, transmite Europol intr-un comunicat de presa. Valoarea acestor tranzactii fraudulente depaseste 8 milioane € (infractorii cumparand produse ca telefoane mobile ori imbracaminte scumpa).

Operatiunea 2018 e-Commerce Action (eComm 2018) a fost coordonata de Centrul European de Cybercrime (EC3) de la Haga, a fost pregatita timp de cateva luni si a presupus implicarea a peste 200 de parteneri privati (comercianti online, companii de logistica, banci si sisteme de plata), folosirea echipelor de supraveghere, efectuarea a peste 200 de perchezitii la domiciliu si confiscare de dispozitve electronice, carduri, bani si droguri.

„Scopul principal a fost targetarea infractorilor online prin intermediul unei actiuni in cadrul Uniunii Europene si nu numai, urmate de o campanie de tragere a unui semnal de alarma. Aceasta actiune este si inceputul a catorva anchete, care se vor solda probabil, in urmatoarele luni, cu mai multe arestari”, se explica in comunicat. 80% dintre fraudele implicand carduri au loc online, datele acestora fiind furate, cumparate de infractori de pe dark web si folosite ulterior.

Leave a reply