Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

95 de infractori e-commerce, prinsi de Europol, cu ajutorul a 28 de tari, inclusiv Romania

frauda onlineO operatiune complexa (la care au participat 28 de tari, inclusiv Romania) desfasurata in perioada 4 – 15 iunie a dus la arestarea a 95 de infractori online profesionisti, membri ai unor grupuri infractionale organizate, care au comis in jur de 20.000 de tranzactii folosind carduri false, transmite Europol intr-un comunicat de presa. Valoarea acestor tranzactii fraudulente depaseste 8 milioane € (infractorii cumparand produse ca telefoane mobile ori imbracaminte scumpa).

Operatiunea 2018 e-Commerce Action (eComm 2018) a fost coordonata de Centrul European de Cybercrime (EC3) de la Haga, a fost pregatita timp de cateva luni si a presupus implicarea a peste 200 de parteneri privati (comercianti online, companii de logistica, banci si sisteme de plata), folosirea echipelor de supraveghere, efectuarea a peste 200 de perchezitii la domiciliu si confiscare de dispozitve electronice, carduri, bani si droguri.

„Scopul principal a fost targetarea infractorilor online prin intermediul unei actiuni in cadrul Uniunii Europene si nu numai, urmate de o campanie de tragere a unui semnal de alarma. Aceasta actiune este si inceputul a catorva anchete, care se vor solda probabil, in urmatoarele luni, cu mai multe arestari”, se explica in comunicat. 80% dintre fraudele implicand carduri au loc online, datele acestora fiind furate, cumparate de infractori de pe dark web si folosite ulterior.

Leave a reply