Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

37% dintre magazinele online europene induc clientii in eroare (studiu)

Aproape 40% dintre website-urile e-commerce din Europa induc in eroare clientii, citim pe ecommercenews.eu. Asta a descoperit Comisia Europeana, in urma unui studiu efectuat in  23 de tari din Uniunea Europeana, pe un esantion de 399 de magazine online.

Din totalul de 399 de afaceri e-commerce, 148 apeleaza la cel putin o tactica inselatoare, manipulandu-si clientii. Cu alte cuvinte, ii determina sa cumpere mintindu-i (de exemplu, includ pe site numaratori inverse fictive, pentru a le crea impresia ca stocul este pe terminate). 42 de magazine online folosesc astfel de cronometre false. Comisia Europeana a analizat si aplicatiile proprii ale afacerilor e-commerce europene: din 102 app-uri, 27 apeleaza la cel putin o tactica incorecta (adica aproape 27%).

70 dintre magazinele digitale analizate ascund informatii importante: costuri de livrare, materialele din care este facut un anumit produs sau faptul ca exista alternative mai ieftine in oferta proprie. 23 dintre retaileri online analizati au ascuns aceste informatii pentru a pacali clientii sa le devina abonati. Pe langa ascunderea numitor informatii, 54 de website-uri folosesc trucuri vizuale sau limbaj neclar, pentru a vorbi despre abonamentele, produsele sau optiunile de livrare mai scumpe.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply