Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Franta: in 2022, consumatorii au cheltuit online aproape 147 miliarde € (raport)

Sectorul de produse si servicii e-commerce francez a atins o cifra de afaceri de 146,9 miliarde €, in 2022, anunta ecommerce-europe.eu, citand date marca FEVAD (La Federation du e-commerce et de la vente a distance). Asta reprezinta o crestere de 13,8%, comparativ cu 2021. Aceasta dezvoltare YoY se datoreaza cresterii din sectorul de servicii vandute pe Internet.

Anul trecut, transportul, turismul si sectoarele legate de timpul liber au contribuit la o dezvoltare semnificativa a serviciilor vandute online (+36% YoY si +50%, comparativ cu 2019). Magazinele digitale de turism si transport au aut o crestere de 55% YoY (si +16% %, comparativ cu 2019), datorita cresterii preturilor si a ridicarii tuturor restrictiilor impuse de pandemie.

Pe de alta parte, vanzarile e-commerce de produse au fost mai mici cu 7% fata de 2021 (si mai mari cu 33%, comparativ cu 2019). De-a lungul intregului an, acestea din urma au reprezentat 12,5% din totalul vanzarilor cu amanuntul, in tara vest-europeana. Nisele cu cea mai mare crestere au fost: Imbracaminte/Fashion (+29, comparativ cu 2019) si Mobilier/Decoratiuni interioare (+19%, comparativ cu 2019).

In 2022, in Franta au avut loc 2,3 miliarde de tranzactii pe website-uri de retail (+6,5% YoY).  Valoarea medie a cosului de cumparaturi virtual a crescut cu 6,9% (pana la suma de 65 €), din cauza inflatiei si a cresterii preturilor serviciilor. Numarul de magazine e-commerce active a crescut cu 5%, lansandu-se peste 10.000 de website-uri noi, in 2022.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply